Fitch’ten Türkiye değerlendirmesi

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Gamble, bütün faktörler bir araya getirildiğinde Türkiye’de son 6 ay içerisinde istikrarlı bir görünümün ortaya çıktığını söyledi.

Fitch’ten Türkiye değerlendirmesi

Bütün faktörler bir araya getirildiğinde Türkiye’de son 6 ay içerisinde istikrarlı bir görünümün ortaya çıktığını belirten Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Paul Gamble, ”İran büyük bir pazar olarak dışa açılıyor. Bu Türkiye için büyük bir fırsat. Türkiye düşük petrol fiyatlarından en çok faydalanan ülkelerden biri. Enerji kontratları sebebiyle bunun cari açığa yansıması yaklaşık 6-9 ay alıyor” değerlendirmesini yaptı.

 

Gamble, Türkiye’nin kamu borcunun azalmasının ve mevcut mali pozisyonunun, “yatırım yapılabilir” notunun temelini oluşturduğunu belirterek, “Türkiye dışsal alanda hassas. Fakat bu hassasiyet uzun zamandır var. Bunu dikkate alıyoruz ve reytinglerimiz bu hassasiyetleri içeriyor” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X