Flaş gelişme! Adnan Oktar ve 59 kişiye tutuklama talebi

“Adnan Oktar” grubuna yönelik operasyonda gözaltına alınan Adnan Oktar’ın da arasında bulunduğu 59 kişi tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi. İşlemleri devam eden diğer 91 kişinin de adliyeye sevk edilmesi bekleniyor

Flaş gelişme! Adnan Oktar ve 59 kişiye tutuklama talebi

Habertürk’ten Serdar Kulaksız’ın aktardığı son dakika bilgiye göre, aralarında Adnan Oktar’ın da bulunduğu 32 şüpheli,suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocuğun cinsel istismarı,nitelikli cinsel saldırı, şantaj, malvarlığı değerlerini yurtdışına çıkarma, cebir, şiddet ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi.

Emniyetteki işlemleri devam eden diğer 91 kişi de adliyeye sevk edildi. Diğerleri de emniyette işlemleri tamamlandikca bu gece savcılığa sevk edilecek.

Öte yandan “Adnan Oktar” grubuna yönelik operasyonda gözaltına alınan 28 şüpheli daha tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yapılan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Adnan Oktar Grubu” olarak bilinen suç örgütüne yönelik 2016 yılından itibaren yürütülen 2016/103113 numaralı soruşturma kapsamında;savcılık işlemleri tamamlanan Örgüt lideri Adnan Oktar isimli şahsın da dahil olduğu 31 şüpheli, Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, Çocuğun cinsel istismarı, Nitelikli Cinsel Saldırı,Şantaj, Malvarlığı değerlerini yurtdışına çıkarma,Cebir, şiddet ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilmişlerdir. Gözaltındaki diğer şüphelilerin savcılık işlemleri devam etmektedir…” denildi.

3 KİŞİ SERBEST BIRAKILMIŞTI

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 187 kişiden 3’ünün ifadeleri alındıktan sonra emniyetten serbest bırakılması, 92’sinin de sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmesinin ardından gözaltında bulunan 92 şüphelinin de İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan yerleşkesindeki işlemleri tamamlandı.

Polis otobüsleriyle emniyetten çıkarılan ve sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürülen 92 kişinin Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edileceği belirtildi.

OPERASYON

AA’nın aktardığına göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kamuoyunda “Adnan Hoca” olarak bilinen Adnan Oktar ve grubuna yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Oktar’ın da yer aldığı 187 kişi gözaltına alınmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan yerleşkesinde gözaltında tutulan şüphelilerden 3’ü ifadeleri alındıktan sonra soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının talimatıyla emniyetten serbest bırakılmış, 92’si de sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X