Flaş uyarı: Mümkün olan en kısa sürede ayrılın!

Dışişleri Bakanlığı, Irak’a yönelik seyahat uyarısının kapsamını Irak Kürt Bölgesel Yönetimi içindeki Duhok, Erbil ve Süleymaniye vilayetleri dışındaki tüm vilayetleri kapsayacak şekilde genişletti.

Flaş uyarı: Mümkün olan en kısa sürede ayrılın!

Dışişleri, Irak’taki Türk vatandaşlarının her koşulda müteyakkız bulunmaları gerektiğini ve mümkün olan en kısa sürede söz konusu bölgeden ayrılmaları gerektiğini belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Irak’ın genel olarak güvenlik açısından yüksek riskli bir ülke olarak görüldüğü, ülkedeki güvenlik durumunun hızla değişebildiği ve bölgesel farklılıklar görülebildiği belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

TÜRK FİRMALARINA TEHDİT

“Irak’ın mevcut hassas güvenlik koşullarında ve Türkiye’nin çıkarlarına karşı son dönemde çeşitli kesimlerce artan sayıda yapılan ve şiddet, terör, gösteri, kaçırma ve saldırı eylemlerini teşvik eden açıklamalar ile Irak’ın kalkınmasına destek için faaliyet göstermekte olan Türk firmalarına ulaşan tehditler dikkate alınarak, Irak’a yönelik seyahat uyarımızın kapsamı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) içindeki Duhok, Erbil ve Süleymaniye vilayetleri dışındaki tüm vilayetleri kapsayacak şekilde genişletilmiştir.

KISA SÜREDE AYRILMALILAR

Türk firmaları ve vatandaşlarının, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi dışındaki Basra, Muthanna, Dhikar, Meysan, Necef, Khadisiye, Wasit, Babil, Diwaniye, Anbar, Bakuba, Selahaddin, Ninova ve Kerkük vilayetlerinde her koşulda müteyakkız bulunmaları, kalabalık mekanlardan kaçınmaları, güvenlik tedbirlerini güçlendirmeleri, Bağdat Büyükelçiliği ile temasta olmaları, kesinlikle zorunlu olmadığı sürece Irak’a ve Irak içinde seyahatlerini sınırlandırmaları, bu vilayetlerde kalışı zorunlu olmayanların ise mümkün olan en kısa sürede bu vilayetlerden ayrılmaları kuvvetle tavsiye edilmektedir.

KAPSAMDA DEĞİŞİKLİK OLACAK

Göreceli olarak Irak’ın diğer bölgelerine göre daha güvenli olan IKBY’de bulunan vatandaşlarımızın ise DAEŞ’le mücadele harekatlarının devam ettiği bölgelerden uzak durmaları ve IKBY makamlarının bu konudaki uyarı ve yönlendirmelerine uymaları, güvenlikleri açısından büyük önem taşımaktadır.

Mevcut koşullarda vatandaşlarımızın Irak’ın bu vilayetlerinden ayrılmalarına ilişkin planlamayı yaparken, güvenlik durumunun daha da bozulması ihtimalini dikkate alarak, en ihtiyatlı ve emniyetli hareket tarzını benimsemeleri önerilmektedir. Bu itibarla, önümüzdeki günlerde güvenlik konusunda meydana gelebilecek olumlu veya olumsuz gelişmelere göre Irak’a ilişkin bu seyahat ve güvenlik duyurumuzun kapsamında gerekli değişikliklere gidilebilecek olup, kamuoyumuz güncel gelişmeler hakkında bilgilendirilecektir.

Vatandaşlarımızın, Bakanlığımız, Bağdat Büyükelçiliğimiz ve Erbil Başkonsolosluğumuzca görev bölgeleri koşullarına göre farklılık arz edebilecek güvenlik durumu hakkında yapacakları uyarı ve duyuruları da takip etmelerinde fayda görülmektedir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X