Formula bir gün mutlaka

Bursa ve Türkiye’nin kartingdeki yüzakı Berkay Besler, hedeflerini OLAY Spor’a anlattı…Dünyanın en iyi 10 karting pilotu arasına girmeyi başaran, Formula’da yarışacak tek Türk olarak gösterilen genç sporcu, başarılarla dolu kariyerine o pisti de ekleyec

Formula bir gün mutlaka

RECAİ UYSAL

Okulunun başarılı öğrencisi, pislerin yerli Lewis Hamilton’ı… Dünya çapında başarılı bir karting sporcusu olan Berkay Besler, ralli şampiyonu babasına özenerek bu spora başladığında henüz 4,5 yaşındaydı. Türkiye Ralli şampiyonlarından Mehmet Besler’in oğlu olan eğlence için başladığı kartingde basamakları bir bir çıkan ve Formula’da yarışacak ilk Türk sporcu olarak gösterilen Berkay Besler, hayalini kurduğu Formula pistine birgün çıkacağından emin. 

Aileden gelen temelle sporla içiçe olan genç pilot, bugüne kadar sayısız başarıya imza attı. Son 4 yılın Türkiye şampiyonu olan ve kariyerinde dünya üçüncülükleri, Orta ve Doğu Avrupa şampiyonlukları bulunan Berkay Besler, kariyerine sayısız başarı sığdırmış.

ÖNEMLİ PROJELER

Şu ana kadar 132 podyum zaferi yaşayan dünyanın en iyi 10 pilotu arasında yer alan başarılı kartingci, spor kariyerinin yanısıra sosyal sorumluluk projeleriyle de genç yaşına rağmen takdire değer projelere imza atmış, Spora katkısı nedeniyle 2015 yılında Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Fair Play ödülüne layık gösterilen Berkay Besler, yine 2015’te Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından koruma ve bakım altındaki çocukların lisanslı birer sporcu olabilmeleri ve geleceğe daha güvenli bakabilmeleri adına gerçekleştirilen “Spor Benim Hayalim” projesinde rol model oldu ve çok önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

BABASI BÜYÜK ETKEN

Yeni sezonda yurtiçi ve yurtdışında 24 yarışa katılacak olan genç kartingci, bu spora başlamasında en büyük etkenin babası olduğu söylüyor. Türkiye Ralli şampiyonu Mehmet Besler’in oğlu olan 1999 doğumlu genç sporcu, kartingin motorsporlarının anaokulu olduğunu söylerken, hayalini Formula’nın süslediğini ifade ediyor. 

Kartinge ilk olarak eğlence için başladığını belirten Berkay Besler, “4.5 yaşında babamın desteğiyle antrenmanlar yapmaya başladım. Ancak, ilerleyen süreçte keyif almaya başladım ve işler ciddileşti. Sonrasında yurtiçi ve yurtdışında yarışlar ve dereceler geldi” şeklinde konuştu.

SON SENEMİZ

Şu anda Formula’da yarışacak tek Türk sporcu olarak gösterilen genç kartingci, “Hedefim tabii ki Formula’ya gitmek. Ben de bunun için elimden geleni yapıyorum. Bu sene kartingde son senemiz diye düşünüyorum. Seneye otomobil yada Formula 4’e gitmek istiyorum. Hedefimde bir gün Formula pilotu olarak mücadele etmek var. İnşallah bu hedefime ulaşırım” dedi. 

Yarışlar dışında kalan zamanında yine sporla iç içe olduğunu belirten Berkay Besler, “Kondisyonumu korumak için tenis, squash, futbol ve yüzme ile ilgileniyorum. Hayatımın büyük bölümünü spor kaplıyor. Bunun dışında okumayı çok seviyorum. Kendimi geliştirmek için yarışları takip ediyorum. Kendi yarışlarımı da izleyerek eksiklerimi görmeye çalışıyorum” ifadelerini kullandı. 

SPONSOR BEKLİYORUZ

Dünyanın en iyi 10 pilotu arasına girmeyi başaran ve geleceğin Formula 1 pilotu olarak gösterilen genç kartingcinin en büyük sıkıntısı ise sponsorlardan gereken desteği görememesi. Bugüne kadar babasının desteğiyle yurtdışı antrenmanlarını yaptığı ve yarışlara katıldığını ifade eden genç sporcu şunları söyledi:

“Sponsor sıkıntımız var. Ben ülkemi yurtdışında temsil ediyorum. Sponsorlardan destek bekliyorum ama şu ana kadar ciddi bir destek olmadı. Sponsor olursa daha fazla dereceye elde edeceğime inanıyorum. Rakiplerim ciddi sponsor desteğiyle yarışlara katılıyor. Onları devlet de destekliyor. Ben yurtdışında 15 yarış yaparken onlar benim iki katım yarışa katılma imkanı buluyor. Yurtdışında testlere katılmamız gerekiyor. Devletimiz spora ve sporcuya destek veriyor ben de bekliyorum. Şu ana kadar babam ve arkadaşlarının desteğiyle bir yerlere geldim ama bir süre sonra onun desteği de yetmeyecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X