FotoFest coşkusu

‘4. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest)`, Cumhuriyet Caddesi`nde coşkulu görüntülere imza atan ‘Geleneksel Festival Yürüyüşü` ile başladı.

FotoFest coşkusu
DİLEK ATLI
 
Bursa Mehter Takımı’nın marşları eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş, coşkulu anlara sahne oldu. Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği festivale, hem Bursa’dan hem de organizasyon için kente gelen fotoğrafçılar ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.
 
Cumhuriyet Caddesi boyunca yapılan yürüyüşün ardından ‘4. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali’nin açılış kurdelesi Zafer Meydanı’nda kesildi.
 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, coşkulu kortejin ardından yaptığı açıklamada, Bursa’nın tarihi bir gün yaşadığını belirterek, “Bursa FotoFest, bir hafta boyunca hayatın tüm renklerini ‘Birlikte Yaşamak’ temasıyla Bursalı sanatseverlerle buluşturacak. Festivalde, yaşamın farklı detaylarına göz atacağız. 57 ülkeden fotoğraf sanatçılarının Bursa’da buluştuğu bu önemli etkinlik, dünyanın tüm güzelliklerini fotoğraflarla Bursa’ya taşıyor, aynı zamanda da Bursa’nın değerlerini ve güzelliklerini, kentin her köşesinden çekilecek yüzbinlerce fotoğrafla dünyaya tanıtıyor. Renkli, güzel bir etkinlik olan FotoFest, geleneksel hale getiriliyor. Bu yıl 4.’sü düzenlenen festival, fotoğraf sanatının gelişimini desteklerken aynı zamanda Bursa’nın tanıtımına da katkı koyuyor” diye konuştu.
 
Başkan Altepe, 57 ülkeden gelen fotoğrafçıların önemli eserlerinin de Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) başta olmak üzere farklı galerilerde Bursalı sanatseverlerle buluşacağını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X