Fotoğraflarla Nesin’i anlattı

Fotoğraf sanatçısı İsa Çelik, Akkılıç Kütüphanesi’nde lise öğrencileriyle bir araya gelerek, Aziz Nesin’i anlattı.

Fotoğraflarla Nesin’i anlattı

DİLEK ATLI

 

Fotoğraflar eşliğinde usta kalemin hayatına ışık tutan Çelik, “Çocuklar için kurduğu vakıf onun gönlünün zenginliği gösteriyor” dedi.

 

Yapıtlarında daha çok insan konusunu işleyen fotoğraf sanatçısı İsa Çelik, Nilüfer Belediyesi’nin dün gerçekleştirdiği etkinlikte, lise öğrencileriyle buluştu.

Akkılıç Kütüphanesi’nde düzenlenen ‘Objektifin Ardındaki Aziz Nesin’ etkinliğinde Çelik, usta yazar Nesin’in fotoğraflarından yola çıkarak “fotoğraflamanın inceliklerini” dinleyicilerle paylaştı.

Sanatsal fotoğraf çalışmalarının yanı sıra bilim, kültür ve sanat insanlarının portre fotoğrafları ile Anadolu uygarlıklarının fotoğraflarını çeken İsa Çelik, kariyeriyle ilgili bilgileri dinleyiciler için özetledi.

Lise öğrencileriyle birlikte inceledikleri fotoğraf karelerinde Aziz Nesin’in sanatına, edebiyatçı kişiliğine, günlük yaşamına ışık tutan Çelik, usta mizah yazarının kıvrak zekasına değinerek birlikte yaşadıkları anıları paylaştı.

 

ÇOK GAZETE OKURDU…

Nesin’in birçok kitabının kapaklarını yaptığını söyleyen Çelik, usta yazar ile ilgili şunları aktardı:

“Her sabah tüm gazeteleri alır en küçük noktasına kadar okurdu. Çok meraklı bir yapıya sahipti. Cimri olarak bilinse de aslında çok tutumluydu. Temizdi ama giyimine özen göstermezdi. Çocuklar için kurduğu vakıf onun gönlünün zenginliği gösteriyor.”

Çelik, söyleşinin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala da sanatçıya özel tasarım portresini hediye etti.

Etkinliğe Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi, Hüseyin Özdilek MTAL, Özlüce Anadolu Lisesi ve Ahmet Erdem Anadolu Lisesi’nden 200 öğrenci katıldı.   

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X