Fransa-Belçika arasında gerginlik

İki Belçikalı polis memurunun bir grup yasadışı göçmeni Fransa’ya geçirdikten sonra yakalanması Brüksel ile Paris arasında diplomatik gerginliğe yol açtı.

Fransa-Belçika arasında gerginlik

Edinilen bilgiye göre Fransız polisi, 13 göçmeni taşıyan Belçika polis minibüsünü, sınırın Fransa tarafında durdurdu. Göçmenler daha önce Belçika’da bir kamyonda görülmüş ve ülkeyi terk etmeleri istenmişti. Ancak iki Belçikalı polis memuru, göçmenleri sınıra doğru yürürken görünce, minibüsle götürmek istediler. 

Yanlışlıkla sınırın Fransa tarafına geçince de gözaltına alındılar. Polisler kimliklerini göstermelerine karşın, kelepçe takıldı ve insan kaçakçılığı yapmadıklarını, sadece yardımcı olmak istediklerini ifade etti. Polisler sorgulandıktan sonra serbest bırakılırken, olay nedeniyle diplomatik bir kriz de yaşandı. Fransa İçişleri Bakanı, Belçika Büyükelçisini bakanlığa çağırdı ve olayla ilgili açıklama istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X