Fransa katliamını kınadılar

Bursa’da sivil toplum kuruluşları, Fransa’nın başkenti Paris’te mizah dergisi Charlie Hebdo’ya düzenlenen ve 12 kişinin ölümüne neden olan katliama tepki gösterdi.

Fransa katliamını kınadılar

Eğitim Sen Bursa Şubesi, Türkiye Yazarlar Sendikası, Edebiyatçılar Derneği Bursa Temsilcileri, Bursa Yazın ve Sanat Derneği üyeleri, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önünde toplanarak yaşanan katliamı kınadı.

Grup adına açıklama yapan Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Günay Özkılınç,  “Dünyanın her yerinde Charlie Hebdo gibi mizah dergileri, kimi zaman mutlak doğru dayatmalarının ardında gizlenmek istenenleri teşhir etmesi, kimi zaman ise kahkahanın özgürlükçü yanını açığa çıkarması nedeniyle baskıların ve tehditlerin hedefi olmaktadır. Ancak yaşanan katliam, bir tahammülsüzlüğün ürünü olmanın çok ötesinde anlamlar taşımaktadır” dedi.

BARIŞ İÇİN EYLEME ÇAĞRI

Siyasilere de mesaj veren Özkılınç, şöyle konuştu: “Dünya yanarken, sanatçılar, gazeteciler öldürülürken gündelik dillerini, yine ayrıştırıcı, düşmanlaştırıcı algı üzerine kuran siyaset bezirganlarını lanetliyoruz. Yeryüzü barışının kinden, kandan uzakta kurulacağını ve bu yeniden inşasında sanatçıların, eğitimcilerin, hukukçuların, yazarların, gazetecilerin büyük görevler üstleneceğini biliyoruz. Bu bilinçle, yeryüzünün bütün insanlarını, barış için yeniden eyleme çağırıyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X