Fransa sandık başında

Fransa bugün ülkenin kaderini belirleyecek cumhurbaşkanı seçimi için sandık başına gidiyor.

Fransa sandık başında

Fransa’da gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından ülkenin yeni lideri belli olacak. Seçimlerde ikinci tura kalan Macron ve aşırı sağcıların lideri Marine Le Pen yarışacak. 

Fransa’nın ana kara topraklarında sabah 08.00’de (TSİ 09.00) başlayacak oy verme işlemi, küçük şehirlerde 19.00’da (TSİ 20.00), büyük şehirlerde ise 20.00’da (21.00) sona erecek. Seçimlerin güvenliği için 50 binden fazla güvenlik gücü görev yapacak. İçişleri Bakanlığı seçime katılım rakamlarını seçim sırasında iki kez kamuoyu ile paylaşacak. 

İçişleri Bakanlığı, daha sonra oy sayımlarına ilişkin kesinleşmemiş sonuçları kamuoyu ile paylaşmaya başlayacak. Resmi sonuçlar ise Anayasa Konseyi tarafından 11 Mayıs’a kadar açıklanacak. Seçimlerin ardından her iki aday da Paris’e gelecek. Sandık çıkış anketlerinin netleşmesiyle Macron’un Louvre’da, Le Pen’in ise Vincennes’da seçmenleri ile bir araya gelmesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X