Fransa ve Rusya müttefik gibi

Paris’teki katliam ve Rus uçağının bomba sonucu düşürüldüğünün belirlenmesinde sonra, IŞİD terörü Rusya ile Fransa’yı ‘müttefik yaptı.

Fransa ve Rusya müttefik gibi

Rus lider Putin orduya  Fransa ile ‘müttefik gibi’ birlikte çalışmaları talimatını verdi. Pentagon da Suriye’de Rusya’yla işbirliğine hazır olduğunu açıkladı.

Fransa’nın başkenti Paris’te cuma günü düzenlenen saldırıların ardından, IŞİD terörüne karşı uluslarası alanda işbirliği güçleniyor. Dün ülkesinin savunma yetkilileri ile Suriye’deki operasyonlarla ilgili bir toplantı gerçekleştiren  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ordu yetkililerine Fransa ile ‘müttefik gibi’ birlikte çalışmaları talimatını verdi. Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov’un yanı sıra Akdeniz’deki Rus kruvazörü Moskva’nın komutanı Oleg Krivorog da katıldığı toplantıda konuşan Putin,  Suriye’deki operasyonların Rusya ve vatandaşlarını korumak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Putin, ‘Fransa’nın uçak gemisi Charles de Gaulle yakında Akdeniz’de olacak. Bölgedeki Rus donanma güçleri Fransa ile ‘müttefik gibi’ birlikte çalışmalı’dedi.

Öte yandan Moskva kruvazörünün komutanı Krivorog, Akdeniz’den Suriye’deki IŞİD hedeflerine Kalibr füzeleri fırlatıldığını söyledi. 

ABD’DEN SÜRPRİZ AÇIKLAMA

Rusya Lideri Vladimir Putin’in ‘şok’ Fransa açıklamasının ardından dün ABD Savunma Bakanlığı’ndan (PENTAGON) da sürpriz bir açıklama geldi.  Pentagon, önceliğindeki uluslararası koalisyonun halihazırda Suriye’deki eylemlerini Rusya ile koordine etmediğini ancak gerekirse işbirliğine hazır olduğunu açıkladı. Pentagon Sözcüsü Michelle Baldanza, Rusya’nın Suriye’deki yeni operasyonlarla ilgili olarak ABD’yi Katar’daki koordinasyon merkezi aracılığıyla bilgilendirdiğini söyledi. Baldanza, ‘Ekim 2015’te imzalanan güvenlik protokollerine uygun olarak Rusya, bu hava saldırılarıyla ilgili olarak önceden Katar’daki koordinasyon merkezi aracılığıyla bilgi verdi’ dedi. 

Sözcü, koalisyonun Suriye’deki eylemlerini Rusya’yla koordine etmediğini ancak gerekirse işbirliğine hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X