Fransa’da faciaya ramak kala!

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Paris’te çok sayıda silah ve patlayıcı ele geçirildiğini, kiliselere saldırı hazırlığındaki bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Fransa’da faciaya ramak kala!

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, olası bir terör saldırısının engellendiğini açıkladı.

Cazeneuve, Paris’te çok sayıda silah ve patlayıcı ele geçirildiğini ve olayla ilgili bir kişinin de gözaltına alındığını duyurdu.

Zanlının bir ya da birkaç kiliseye eylem hazırlığındaki 24 yaşında bir öğrenci olduğunu belirten Cazeneuve, aynı kişinin pazar günü Paris yakınlarındaki bir banliyöde arabasında ölü bulunan fitness hocası Aurelie Chatelain’in de katil zanlısı olduğunun tahmin edildiğini söyledi.

Olayın, söz konusu zanlının kurşunla yaralanarak ambulansı araması ve ilk yardım ekibinin de akabinde polise haber vermesiyle ortaya çıktığı kaydedildi.

Cezayir asıllı olduğu öğrenilen zanlının Fransız istihbaratı tarafından da geçen yıldan bu yana Suriye’ye savaşa katılabileceği gerekçesiyle izlendiği dile getirildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X