Fransa`da IŞİD skandalı

IŞİD üyesi oldukları gerekçesiyle Türkiye`de yakalanan ve önceki gün Fransa`ya yollanan 3 kişi, elini kolunu sallaya sallaya bu ülkeye giriş yaptı.

Fransa`da IŞİD skandalı
Fransız polisi ‘Türkiye, Paris yerine Marsilya’ya gönderdi’ derken, medya ‘güvenlik fiyaskosu’ başlıkları attı.
 
Ayrıca 3 kişinin, önceki gün Paris-Orly havalimanında gözaltına alındığına dair Fransız İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın doğru olmadığı ortaya çıktı.
 
‘PİLOT ALMAK İSTEMEDİ’
 
Fransız İçişleri Bakanlığı, dün akşam saatlerinde yayımladığı ikinci bir mesajda, aralarında 2012 yılında Toulouse kentinde bir Yahudi okuluna saldıran Muhammed Merah’nın akrabasının da bulunduğu 3 kişinin Türk makamları tarafından İstanbul üzerinden Paris’e gönderilmesi için plan yapıldığını, ancak pilotun bu kişileri uçağa almak istemediğini, Türk polisinin de kendilerini Marsilya uçağına bindirerek Fransa’ya gönderdiğini bildirdi.Bakanlık, Türk makamlarının Fransa’yı bu durumdan uçak Marsilya’ya iniş yaptıktan sonra bilgilendirdiğini belirtti.
 
Üç şüpheli dün kendi olanaklarıyla polise giderek,ifade verdikleri öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X