Fransa’da kaos

Fransa’da taksiciler, memurlar ve hava trafik kontrolörleri greve gitti. Ülke genelinde yaşanan protestolar hayatı durma noktasına getirdi.

Fransa’da kaos

Başkent Paris olmak üzere, Lyon, Marsilya, Lille ve Toulouse’da binlerce taksici, taşımacılık hizmeti veren şoförlü Turizm Aracı VTC’yi protesto etmek için sokağa indi. Paris’te toplanan yaklaşık 2 bin taksici, VTC’nin haksız rekabet koşulu yarattığını savunarak hükümetin derhal önlem alması çağrısı yaptı. Fransa’nın birçok şehrinde gerçekleştirilen eşzamanlı protestolarda çıkan olaylarda ise 20 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. 

Öte yandan Fransa’da dün taksicilerin yanı sıra öğretmenler ve hava trafik kontrolörleri de greve gitti. Ülke genelinde yaklaşık 5,6 milyon memur artan hayat pahalılığını protesto etmek için grev kararı aldı. Öğretmenlerin de greve katılmasıyla dün kreşler kapatıldı, ilköğretim kurumları ise öğretmensiz kaldı. Ayrıca hava trafik kontrolörlerinin de istihdam ve zam için grev kararı alması hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Fransa’da uçuşların grevden yüzde 20 düzeyinde etkileneceği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X