Fransa’da polis saldırganların peşinde

Fransa polisi Paris’in kuzeydoğusunda araç gasp eden Charlie Hebdo saldırganlarının yerini tespit ederek teröristleri kovalamaya başladı.

Fransa’da polis saldırganların peşinde

Çarşamba günü 12 kişiyi öldüren Charlie Hebdo saldırganları bu sabah saatlerinde araç çalmalarının ardından Fransız polisi saldırganların yerini tespit etti. Fransa’nın kuzeydoğusunda gerçekleşen olayın ardından polis teröristlere karşı operasyon başlattı. Havadan ve karadan süren operasyona 5 helikopterin de destek verdiği ifade edildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve saldırganlara karşı operasyon başlattıklarını ve peşlerinde olduklarını söyledi.

FRANSIZ POLİSİ SALDIRGANLARA OPERASYON BAŞLATTI

Charlie Hebdo saldırganlarının sabah saatlerinde Paris’in kuzeybatısında araç çalmalarının ardından Fransız polisi operasyon başlattı. Paris’te geçtiğimiz Çarşamba günü 12 kişiyi öldüren ve kayıplara karışan Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin bugün araç çalmalarının ardından polis operasyon başlattı.

Paris’e 45 kilometre uzaklıktaki Dammartin bölgesinde saldırganları kovalamaya başlayan polise havadan da 5 helikopterin eşlik ettiği açıklandı. Yetkililer operasyona 3 bin kadar polisin katıldığını açıklarken Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve saldırganların peşinde olduklarını kaydetti.  Öte yandan Fransız basını ise saldırganların bir bölgede kıstırıldığını ve çıkan çatışmalarda 1 kişinin yaşamını yitirdiğini iddia etti.  

FRANSA’DA SALDIRGANLAR BİR BİNADA SIKIŞTIRILDI

Paris’te Charlie Hebdo dergisini basarak 12 kişiyi öldüren Cezayir asıllı saldırganlar, Fransa’nın kuzeybatısındaki bir noktada polis tarafından sıkıştırıldı. Yetkililer saldırganların araç gasp ettikten sonra tabela üreten bir şirketin binasına girdiklerini ve 1 kişiyi rehin aldıklarını açıkladı. Polis binanın etrafını çevirirken polisle saldırganların rehine pazarlığı yaptığı iddia edildi. Fransız basını ise yaşanan çatışmalarda en az 1 kişinin yaşamını yitirdiğini öne sürdü. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X