Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Fransa’da terör operasyonu

Fransa İçişleri Bakanlığı, Toulon kentindeki askeri deniz üssüne terör saldırısı hazırlığı içinde olduğu belirtilen bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Fransa İçişleri Bakanlığı, Toulon kentindeki askeri deniz üssüne terör saldırısı

Bakanlıktan yazılı açıklamada, gözaltına alınan ismi açıklanmayan kişinin, askeri deniz üssüne saldırı hazırlığı içinde olduğunu kabul ettiği belirtildi.

Fransız İç Güvenlik İstihbaratı (DGSI) tarafından radikal görüşleri yüzünden yakından izlenen 25 yaşındaki kişinin, 2014’te iki kez Suriye’deki iç savaşa gitmek için girişimde bulunduğu ve son olarak bu kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildiği bildirildi.

DGSI’nin takibi altındaki sanığın, eylem hazırlığı içindeyken gözaltına alındığı, sorgusunun ardından ”terör örgütü ile bağlantılı olduğu ve terör saldırısı hazırlığı yaptığı” suçlamasıyla hakkında dava açıldığı ve cezaevine gönderildiği belirtildi.

Sorgu sırasında, sanığın, Suriye’deki bir kişiden Fransa topraklarında terör eylemi gerçekleştirmesi konusunda talimat aldığının ortaya çıktığı bildirildi.