Fransız askerlere taciz suçlaması

Paris Savcılığı, Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki Fransız askerleri hakkında “çocuklara cinsel taciz” iddiasıyla soruşturma başlattı

Fransız askerlere taciz suçlaması

Paris Savcılığı’nın, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde (OAC) görev yapan Fransız askerleri hakkında, “çocuklara cinsel tacizde bulundukları” suçlamasıyla ön soruşturma başlattığı ortaya çıktı.

Fransa Adalet Bakanlığı konu ile ilgili olarak, Paris Savcılığı’nın ön soruşturmayı 31 Temmuz 2014’te başlattığını bildirdi. Ön soruşturmanın sürdüğü hatırlatılan açıklamada detaylı bilgi verilmedi.

İngiliz gazetesi Guardian, Birleşmiş Milletler tarafından kaleme alındığı belirtilen bir rapora dayanarak verdiği haberde, OAC’de görevli Fransız askerlerinin 2013 ve 2014 yılları arasında bu ülkede çocuklara cinsel taciz ve tecavüzde bulunduğunu iddia etmişti.

Fransız birlikleri, son iki yıldır OAC ve Mali’de çatışmalara aktif olarak katılıyor. Fransa’nın Afrika kıtasında ayrıca, Burkina Faso, Nijer ve Çad’da askeri üsleri bulunuyor.

OAC’de Müslüman Seleka grupları ile Hristiyan Anti-Balaka milisleri arasında iki yıl önce başlayan çatışmalarda şimdiye kadar en az 5 bin kişi yaşamını yitirdi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği verilerine göre Aralık 2013’ten bu yana OAC içinde 173 bin kişi yerinden olurken, 37 bin kişi de komşu ülkelere göç etmek zorunda kaldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X