Fransız heyetten Nilüfer’e ziyaret

Nilüfer Belediyesi’nin Fransa’daki kardeş şehri Chalette Sur Loing Belediyesi Başkan Yardımcıları Laurianne Delaporte, Musa Öztürk ve beraberindeki heyet çeşitli incelemelerde bulunmak için Nilüfer’i ziyaret etti.

Fransız heyetten Nilüfer’e ziyaret

Fransa’dan gelen heyet ilk olarak Bozbey’in Chalette ve Japonya’daki kardeş kentlerinden örnek alarak hayata geçirdiği Dernekler Yerleşkesi’ni inceledi. Nilüfer’de bulunan Dernekler Yerleşkesi’nin Fransa’dakinden daha kapsamlı olduğunu kaydeden heyet daha sonra Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Halk Evi’nde bir araya geldi. 

Heyete Nilüfer’de uygulanan projeleri aktaran Başkan Bozbey, ortak çalışmalar yapmak istediklerini belirtti. Dernekler Yerleşkesi’nin yapım aşamasından da söz eden Bozbey, geçtiğimiz haftalarda yeni bir yerleşkenin daha temelinin atıldığını söyledi. Mustafa Bozbey, “Katılımcılık konusunda Chalette bizden önde. Temellerini katılımcılık anlayışıyla attığımız Dernekler Yerleşkesi projesini biz ilk olarak Chalette ve Japonya’dan kardeş şehirlerimizi örnek alarak yaptık. İlk zamanlarda derneklerimiz dolap derneği olmak istemediler fakat kısa süre sonra yüz altmışa yakın derneğimiz bu alanı kullanmaya başladı ve ‘Demokrasinin kalbi’ olarak adlandırdığımız alanın yapımında Chalette bizi tetiklemiş oldu” diye kaydetti. 

İnceleme için Nilüfer’e gelen Chalette Sur Loing Belediyesi Başkan Yardımcısı Musa Öztürk de Dernekler Yerleşkesi’ne hayran kaldıklarını belirtti. Musa Öztürk, “Dernekler Yerleşkesi’ni bizden örnek aldınız ancak şuan bize örnek olacak durumda’ şeklinde ifade etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X