Fransız Senatör Osmangazi’ye hayran kaldı

Fransız Parlamentosu Türk-Fransız Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı ve Romorantin-Lauthenay kenti Belediye Başkanı Fransız Senatör Jenny Lorgeux, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti.

Fransız Senatör Osmangazi’ye hayran kaldı

Senatör Lorgeux, kendisini Sümbüllü Bahçe Konağında ağırlayan Başkan Dündar’a göstermiş olduğu konukseverlik için teşekkür etti.

Daha önce kendisini ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a bir iade-i ziyaret gerçekleştirdiğini söyleyen Senatör Lorgeux, “Başkan, senatoyu ziyarete geldiğinde kendisi ile tanışma fırsatı buldum. Eşimle birlikte kendilerine bir iade-i ziyarette bulunalım istedik. Kendisi ile tanışmış olmaktan son derece mutluyum” dedi. 

Başkan Dündar ile birlikte Bursa’nın simgelerinden tarihi Sümbüllü Bahçe Konağını gezip, konak hakkında bilgi alan Senatör Lorgeux, “Burası, Osmanlı mimarisini yansıtan, çok güzel bir yapı. Bu, aynı zamanda belediyenin politik isteğini gösteriyor. Türkiye gibi büyük bir ülke, zaten geçmişini onure etmek zorunda. Bu mekanda bunu gösteriyor. Restore edilerek bu günkü ihtişamlı görünümüne kavuşturulan Sümbüllü Bahçe Konağı da bunun bir tercümesi. Kendilerini kutluyorum” diye konuştu. 

Konuklarını Sümbüllü Bahçe Konağında ağırlayan Başkan Mustafa Dündar, aynı zamanda Romorantin Bölgesi Belediyeler Birliği Başkanı olan Senatör Lorgeux’un Türk dostu bir insan olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X