Fransızlar Münbiç’te

Fransa’nın, Türkiye ile ABD arasında tartışma konusu olan Menbic’deki askerleri ilk kez görüntülendi.

Fransızlar Münbiç’te

Suriye basını, Menbic’de Amerikan askerleriyle devriye gezen Fransız askerlerinin görüntülerini yayınladı.Fransız askerlerinin, zırhlı araçlarına Fransa bayrağını astıkları görüldü.

Menbic’de devriye gezen Fransız askerlerinin sayısının 50 olduğu belirtilirken, askerlerin görev alanlarının Tabka, Kobani ve Rakka kentleriolduğu belirtildi. 

Fransa’nın Suriye’deki kimyasal saldırı iddiasının ardından ABD ve İngiltere’nin düzenlediği hava saldırılarına katılması sonrasında Suriye’ye takviye asker gönderdiği Washington tarafından teyit edilmişti.

KUZEYDE 250 FRANSIZ ASKERİ

Suriye’nin kuzeyinde Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) elinde tuttuğu bölgelerde toplam 250 Fransız askeri olduğu söyleniyor. Fransa’nın Kobani, Tabka, Rakka ve Deyr er Zor’da askerleri bulunuyor. Kobani’de Fransız askerlerine ait bir merkez de var.

STRATEJİK ÖNEMİ VAR

2012 yılında ÖSO’nun, 2014 yılında ise DEAŞ’ın eline geçen Halep’e bağlı Menbiç, 12 Ağustos 2016’da SDG tarafından DEAŞ’tan kurtarılmıştı. Menbiç, güneyde Halep’e 85, kuzeyde Cerablus’a 40, doğuda Kobani’ye 65, batıda El Bab’a 45 kilo metre mesafede stratejik öneme sahip bir yerleşim.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X