Frutti Extra Bursaspor teknik ekibi Belgrad’a gitti

28 Mayıs Cuma günü Frutti Extra Bursaspor Basketbol takımı genel menajeri Nedim Yücel Belgrad’a gitti.

Frutti Extra Bursaspor teknik ekibi Belgrad’a gitti

Belgrad’da takımın koçu Dusan Alimpijevic ile buluşarak yaptıkları plan çerçevesinde bir çok görüşmeler gerçekleştirdiler.

Teknik ekip henüz bitmemiş olan Adriyatik liglerde çeyrek, yarı ve final maçı seyrettiler.

Kızılyıldız-Budusnost maçı , Partizan -Mega ve Mega- Voljvodina maçlarını seyrettiler.

Nedim Yücel ve Dusan Alimpijevic ikilisine Belgrad’ta daha sonraki günlerde Frutti Extra Bursaspor Basketbol Klübü Başkan Yardımcısı Mustafa Demiralay ile isim sponsoru Uludağ İçecek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl‘da katıldı.

Partizan – Mega basketbol maçını beraber seyreden ekip Sırbistan’da basketbol sistemini onlara tanıtmak için Koç Dusan’ın yaptığı programı takip ettiler.

Kızılyıldız Basketbol takımının pilot takımı sayılan FMP basketbol kulübüne ziyaret gerçekleştirildi.

Bu ziyaretin özelliği bizlere örnek olabilecek bir modelin zaten on yıllarca Belgrad’ta FMP basketbol kulübünde uygulanmasıydı.

Basketbol ile ilgili çocuklar bu lisede okumaya devam ederken her gün 2 saat basketbol antrenmanına çıkmaktalar. Lisede 200 civarında çocuk okumakta ve 1/3 yetenekli basketbolcu çocuklar burslu okurken, diğer 2/3 çocuklarda paralı okuyarak hem basketbol sisteminde kalıyor, hem de tahsillerini sürdürüyorlar. Mevcut spor salonunun etrafına inşa edilmiş bir toplu sistem var.

Burada her türlü küçük sınıflı dershaneler, fizik tedavi, rehabilitasyon merkezleri, maç sonrası buzlu su havuzları ve saunalar yer almakta.Tesise bakıldığında sistemin ne kadar oturmuş ve yıllardır buradan kimlerin geçtiğini tahmin etmek hiç zor değil.

İçerideki koridorlarda tüm rakip takımların flamalarını sergilemişler. Türkiye Milli takımından tutun, Darüşşafaka’ya , Fenerbahçe’den Anadolu Efes’e ve bir çok yabancı takımın flamaları var.

Bu bile bize iyi bir örnek oldu.

Bu Sistemi koçumuz ile bereber gezerken bizler de Frutti Extra Basketbol’un alt yapı temelleri için şimdiden doğru fikirleri araştırmak adına ne kadar doğru bir yerden başladığımızı tekrar anladık.

Nilüfer Belediyesi’nin Frutti Extra Bursaspor’a tahsis etmiş olduğu Barış Spor Salon’u tam da bu sistemi yaşatılabileceği çok doğru bir tesis.Buraya eklenmesi gereken yatakhanesi olan ve basketbola yatırım yapmaya niyetli bir okul sisteminin monte edilmesi.Alt yapı ile ilgili çalışmalarımızda artık bu da hedeflerimizden birisi olacaktır.

Seyredilen maçlarda ki en dikkat çekici konu tabii ki tüm basketbolcuların nerede ise kendi ülkelerinden olmaları. Basketbolcuların kendi ülkelerinden olmasının bir büyük avantajı da tüm harcanan paraların yine kendi ülkesinde kalması ve kendi insanına yatırım olması.Böylece sistemden gelen basketbolcu yetenekler daha fazla sahadalar ama daha fazla savaşmak zorundalar. İçeride ciddi bir rekabet var.

Tüm basketbolcuların fiziksel durumları gerçekten çok üst seviyedeydi.

Hayat orada basketbol üzerine kurulu gibi ama yine de futbol basketbolun ilgisinin üzerinde.

Bizi FMP basketbol klübünde gezdiren klübün Ceo su Alexander Zaric oldu.Yanında ona yardımcılık yapan Philip’in bir sonraki toplantımıza giderken, Kızılyıldız basketbolun efsanevi başkanı Nebojsa Covic’in oğlu olduğu son dakikada öğrendik. Gerçekten çok mutevazi ve işini seven bir basketbolsever. Öğleden sonra koçumuz Dusan Alimpijeviç’in yine bizler için ayarladığı Kızılyıldız Başkanı Sayın Nebojsa
Covic ve ekibi oldu. Başkan aynı zamanda Sırbistan’da bir dönem Başbakanlık ve Belgrad Belediye Başkanlığı yapmış çok meşhur bir kulüp başkanı.

Toplantı da tüm ekip olarak 1 saat boyunca sorular sorduk, stratejilerini dinledik , bizler anlattık ve karşılaştırmalar yaptık.

Tabiki her zaman ana konu bütçelerinin pozitif olmasının ana kural olduğuydu.

Belgrad Belediyesi yazılı kural olarak basketbola her sene destek oluyor. Hangi takım birinci ligde olursa aynı miktarda destek yapılıyor. Ama önemli olan kulübü bu desteği alarak pozitif, yani eksiye geçirmeden dengeli olarak yürütmek ve bununla beraber sportif başarıyı da sağlamak.

Çok keyifli, yararlı ve verimli bir toplantı oldu.

Bu arada Sezer Başkan ile Nedim Yücel telefon da konuşarak yeni sezon transferleri ile ilgili yakında bir kaç müjde vereceklerini de bizlere bildirdiler. Hayırlısı.

Her işin başı doğru stratejidir diyerek, Koçumuz Duşan’ın yardımı ve planlaması ile bu işin temelini en doğru yerinde görmek gerçekten bizi çok mutlu etti.

Şimdilik planlarımızda olan Frutti Extra Cup Basketbol da başlayacağı seneden itibaren geleneksel olacak ve Bursa’da basketbola Türkiye’den ve yurt dışından ciddi ilgi yaratacak bir proje olacaktır.

Kızılyıldız takımının da bu turnuvada, yaptığımız toplantı sonrasında Bursa’ya geleceğini sizler ile ayrıca paylaşmak isteriz.

Tüm basketbol severler ile de bu ufak ama önemi büyük geziyi paylaşmak istedik.

Sağdan sola Nedim Yücel, Mustafa Demiralay, Kızılyıldız Basketbol Kulüp Başkanı Nebojsa Covic, Ömer Kızıl, Philip Covic, FMP Kulüp Ceo’su Alexander Zaric, Dusan Alimpijeviç, Türker Tümer
FMP Kulüp Ceo’su Alexander Zaric ve biz
Sağdan Sola Milija Vojinoviç, Ömer Kızıl, Türker Tümer, ve Dusan Alimpijeviç

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X