Fuar işbirliklerine öncülük edecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) TÜYAP işbirliğinde ve İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İMSİAD) destekleriyle gerçekleştirdiği Bursa İnşaat Fuarı’nın gala yemeği önceki akşam Oda Merkez Binası’nda gerçekleştirildi.

Fuar işbirliklerine öncülük edecek

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şener, gecede yaptığı konuşmada, her yıl Arap dünyasından yüzbinlerce ziyaretçinin tatil programlarında Bursa’nın ilk sırada bulunduğunu söyledi. Arap yatırımcıların son dönemde Bursa ve çevresindeki gayrimenkul yatırımlarına hız verdiğine dikkat çeken Şener, bu yıl ise söz konusu yatırımların 20 bine ulaşmasının öngörüldüğünü dile getirdi. 

Cüneyt Şener, ”Bu satın almalar, ateş çemberine dönen bir çevrede refahın hâkim olduğu ülkemize 6 milyar dolardan fazla bir sıcak para girişi anlamı taşıyor” dedi.

YATIRIMLARA ÖNCÜLÜK EDECEK

Bursa’nın dünyanın en yaşanabilir kentleri arasında bulunduğunu kaydeden Şener, kent dinamiklerinin ortaya koyduğu vizyonla şehrin cazibesini daha da artıracağını vurguladı. Bu yıl 13’üncü kez kapılarını açan Bursa İnşaat Fuarı’na gayrimenkul bölümünü de eklediklerini hatırlatan Şener, ”BTSO olarak özel bir organizasyon gerçekleştirdiğimiz fuarda sektör temsilcilerimizle Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn gibi ülkelerden davet ettiğimiz yatırımcıları buluşturduk. Fuarın önemli işbirliklerine ve yeni yatırımlara öncülük edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

BURSA MERKEZ OLACAK

Bursa’ya uluslararası nitelikte 12 fuar kazandırmayı hedeflediklerini dile getiren Şener, ”Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak Bursa’mızı gelecek hedeflerine taşıyan makro projelerimizin yanı sıra gerçekleştirdiğimiz nitelikli fuar organizasyonlarıyla bölgemizdeki değerlerin uluslararası ekonomi ile bütünleşmesini sağlıyoruz. Mayıs ayında da ‘İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları’ kapsamında ‘EvStil Fuarı’mızı gerçekleştireceğiz. Böylece Bursa, prestijli konut projelerinin yanı sıra ev modasının tüm unsurlarının da belirlendiği bir merkez olacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X