Fuarlar KOBİ’ler için hayati önem taşıyor

2014 yılında 23 ayrı yurt dışı fuar organizasyonu gerçekleştirdiklerini ifade eden BTSO Başkanı Burkay, Küresel Fuar Acentesi projesi kapsamında bu yıl da 58 fuarı takvimlerini aldıklarını belirtti.

Fuarlar KOBİ’ler için hayati önem taşıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Küresel Fuar Acentesi Projesi ile 2015 yılında Bursalı firmaları prestijli fuarlara taşımaya devam etti. Bu yılın ilk 6 ayında BTSO üyeleri, ABD, Çin, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa ve İtalya’da düzenlenen 21 fuarı ziyaret etme imkanı yakaladı. 

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, fuar organizasyonlarının Bursa iş dünyası temsilcilerine potansiyel müşterilerle buluşma imkanı sağladığını söyledi. Fuarcılığın KOBİ’ler için hayati bir önem taşıdığını belirten Burkay, geçtiğimiz yıl bine yakın firmayı yurt dışı fuarlarıyla buluşturduklarını kaydetti. 

Burkay, bu rakamın 2015 yılı sonunda 2 bine ulaşmasını hedeflediklerini dile getirerek, ”Küresel Fuar Acentesi Projemiz çerçevesinde bu sene 58 fuarı takvimimize aldık. İhracat odaklı büyüme hedefimiz doğrultusunda üyelerimizin sektörleriyle ilgili yenilikleri yakından görmelerini ve yeni iş bağlantıları kurmalarını istiyoruz. Bursalı firmalarımızı, BTSO tarafından düzenlenen fuar organizasyonlarına bekliyoruz” dedi. 

BİREBİR İLETİŞİM İMKANI

Küresel Fuar Acentesi Projesi’nden faydalanan bazı firmalar fuar ziyaretlerinde önemli iş görüşmeleri gerçekleştirdiklerini vurguladı. Karaefe, ”İnnotrans Fuarı bizim için çok önemliydi. Dünyaca ünlü firmalar ile birebir iletişime geçme imkanı yakaladım” diye konuştu. Raylı sistemler sektöründe faaliyet gösteren ve fuara Çek Cumhuriyeti’nden gelen bir firma ile işbirliği gerçekleştirdiklerini vurgulayan Karaefe, ”Bu işbirliğinin sonucunda şu anda firmanın Türkiye’deki bazı projelerini gerçekleştiriyoruz. Küresel Fuar Acentesi Projesi olmasaydı bu işbirliğini yakalayamazdım” diye konuştu.

İŞ BAĞLANTILARI YAKALANDI

Proje ile Dubai’de düzenlenen Gulfood Fuarı’nı ziyaret ettiğini belirten iş adamı Yusuf Calayır da, fuar organizasyonu sayesinde ilk kez yurt dışına çıkma imkanı yakaladığını söyledi. Küresel Fuar Acentesi Projesi’nin iş dünyası için önemli bir hizmet olduğunu kaydeden Calayır, ”Fuar ziyareti firmam açısından oldukça güzel geçti. Fuar ziyareti sırasında çeşitli iş bağlantıları yapma imkanı da yakaladım” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X