‘Fuarların büyüsü okurla buluşmalar’

Yazar ve yayıncı Mine Soysal, 14. Bursa Kitap Fuarı’nda “Uzakta” adlı romanını genç okurları için imzaladı. Okur yazar buluşmasının önemine işaret eden Soysal, “Fuarların büyüsü bunlar oluyor” dedi.

‘Fuarların büyüsü okurla buluşmalar’

DİLEK ATLI

Günışığı Kitaplığı ve ON8 Kitap standında “Uzakta” adlı kitabının imza gününü gerçekleştiren yazar ve yayıncı Mine Soysal, 14. Bursa Kitap Fuarı’nda yeni kitaplarıyla okurlarıyla buluştuklarını belirtti. Soysal, yakında çıkacak yeni şiir antolojisi seçkisinin de müjdesini verdi.

ŞİİR ANTOLOJİSİ

Günışığı Kitaplığı’nın bu yıl fuara Gülsevin Kıral’ın “Umut Sokağı Çocukları”, Behiç Ak’ın “Bebek Annem”, Neslihan Önderoğlu’nun “Mutsuz Palyaçolar Örgütü” gibi yeni kitaplarıyla katıldığını kaydeden Sosyal, ON8 Kitap’ın ise blog sayfasındaki Ahmet Büke’nin Sosyal Ayrıntılar Ansiklopedisi köşesinde biriken öykülerinin ikinci seçkisi olan “Gizli Sevenler Cemiyeti”nin yayımlandığını söyledi. 

Büke’nin ilk seçkisinin adının “İnsan Kendine De İyi Gelir” olduğunu vurgulayan Soysal, şunları kaydetti: 

“Dünya Kitap tarafından verilen 2015 Yılın Telif Kitabı Ödülü’nün sahibi olduğu ilk seçkiden sonra ikincisi Bursa Kitap Fuarı’nda. Keyifli ve kısa öyküler yer alıyor. Mart ayı sonunda ise İlkbahar 2016 Yeni Kitaplar Kataloğu daha da büyüyecek. 20. yılımızı kutlarken sürprizler var. Gece Uçuşları adıyla yayımlanacak olan çağdaş edebiyatımızdan şiirler antolojisi bunlardan biri. 53 şairimizden alınan 159 şiir, günümüzden geriye doğru oluşturuldu. Birkaç yıla yayılan uzun bir çalışma oldu. Yine 15. Yıla özel olarak 15 değerli yazar, 15 farklı duyguyu kaleme alarak bir derleme hazırladı. Murathan Mungan’dan Selim İleri’ye, Firuzan’dan Müge İplikçi’ye kadar pek çok değerli yazar yer aldı.”

OKUR YAZAR BİRLİKTELİĞİ

Bursalı çocuk ve genç okurlarıyla bir araya gelen Soysal, okur yazar buluşmasının önemine değinerek şunları aktardı: 

“Fuarların büyüsü bu buluşmalar. Çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Yayınevleri sadece kitaplarıyla değil, yazarlarıyla okurlarının karşısına çıkıyorlar. Yazar için kitaplarının tamamıyla okurlarıyla buluşmak ve konuşmak fırsatı çok zor. Okul etkinliklerinde ancak bu şansı yakalarken fuarlar o kentin okurlarını bize taşıyor. Bir edebiyat ve duygu buluşması gerçekleşiyor. Bursa fuarında ben de Uzakta kitabımla buradayım. Beni heyecanlandıran bir roman. Adı da beni düşündürür. Birbirinden gitgide her yönüyle uzak yaşayan bireyler olarak farklı bir yaşama biçimine alıştırıldık. Benim için gençlerin yakınlık durumu önemli. Ortak bir dil ve payda da buluşabileceklerine inanıyorum. Bu nedenle kitabımı çok önemsiyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X