Futbolda deprem! FIFA ve UEFA başkanları…

FIFA Etik Kurulu, yolsuzluk yaptıkları iddia edilen FIFA Başkanı Sepp Blatter ile UEFA Başkanı Michel Platini’nin görevlerini 90 gün boyunca askıya aldı.

Futbolda deprem! FIFA ve UEFA başkanları…

FIFA Etik Kurulu, günlerdir çeşitli medya organlarında duyurulan ‘futbolda deprem etkisi yaratacak’ kararını en sonunda resmen açıkladı.

Kurul, haklarında yolsuzluk iddiaları bulunan FIFA Başkanı Sepp Blatter ile UEFA Başkanı Michel Platini’nin görevlerini 90 gün boyunca askıya aldı.

İsviçre Savcılığı, geçtiğimiz günlerde Blatter hakkında kötü yönetim’ ve ‘zimmet’ suçlamalarıyla soruşturma açarak kendisini sorgulamış ve ofisinde arama yapmıştı.

Savcılığın suçlamaları arasında Blatter’in, UEFA Başkanı Michel Platini’ye usulsüz olarak 2 milyon dolar verdiği iddiası da bulunuyordu.

ANA SPONSORLAR ‘İSTİFA’ ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

Coca Cola, McDonalds ve Visa gibi futbolun uluslararası organizasyonlarının ana sponsorları da, FIFA’da gerçekleşen operasyonların başladığı günlerde FIFA Başkanı Sepp Blatter’e görevini derhal bırakması çağrısında bulunmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X