Futbolda yürek burkan sakatlıklar

Efsane golcüler Brezilyalı Ronaldo ile Hollandalı Marco van Basten, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle kariyerlerinin son yıllarında eski başarılarını tekrarlayamadı.

Futbolda yürek burkan sakatlıklar

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United’ta forma giyen Zlatan Ibrahimovic’in dizinden ameliyata alınmasının ardından uzun süre sahalardan uzak kalacak olması, Avrupa futbolunda daha önce yaşanan ciddi sakatlıklarıhatırlattı.

Üstün performansıyla futbolseverlerin gönlünde taht kuran birçok yıldız oyuncu, yaşadığı ciddi sakatlıkların ardından eski başarılı performanslarını tekrarlayamazken, bazıları ise futbol hayatına erken veda etmek zorunda kaldı.

Sakatlıkları nedeniyle üstün performanslarına dönemeyen yıldız futbolcular arasında eski golcüler Brezilyalı Ronaldo ile Hollandalı Marco van Basten başı çekti.

Ronaldo’yu sakatlıklar bitirdi

Dünya futbolunun en yetenekli golcüleri arasında yer alan Brezilyalı Ronaldo, Avrupa’nın önde gelen kulüpleri Barcelona, Inter ve Real Madrid formasıyla attığı gollerle futbolseverlerin aklında yer tuttuğu kadar yaşadığı sakatlıklar ve kilo problemiyle de gündeme geldi.

Ronaldo, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle futbol kariyeri boyunca yaklaşık 3 yıl faal futbol hayatından uzak kalmak zorunda kaldı.

28 yaşında emekli oldu

Hollanda ve dünya futbol tarihinin en iyi golcüleri arasında gösterilen Hollandalı eski santrafor Van Basten de yaşadığı şanssız sakatlık nedeniyle yeşil sahalara erken veda etmek zorunda kalan yıldızlar arasında yer aldı.

4 şampiyonluk yaşadığı İtalya temsilcisi Milan’ın, Ancona ile oynadığı lig maçında ayak bileğinden ciddi bir sakatlık yaşayan Hollandalı golcü, sonraki süreçte birkaç maçta kendini denemesine rağmen eski formunu tutturamadı ve henüz 28 yaşındayken emekliye ayrılmak zorunda kaldı.

Demba Ba sahaya golle döndü

Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı geçen sezon ayağı kırılan Demba Ba, Beşiktaş formasıyla 717 gün sonra ağları sarsarak yeşil sahalara geri döndü.

Beşiktaş’ın eski golcüsü Mario Gomez ile Kolombiyalı forvet Radamel Falcao, ciddi sakatlık sorunları yaşamalarına rağmen yeniden forma girdi.

İlkay sakatlıklarla boğuşuyor

Avrupa futbolunda yeşil sahalara henüz dönemeyen futbolcular arasında ise Manchester City’nin Türk asıllı Alman oyuncusu İlkay Gündoğan öne çıkıyor.

İlk ciddi sakatlığını Borussia Dortmund formasıyla 2013-14 sezonunda omurgasından yaşayan milli Alman futbolcu, 13 boyunca sahalardan uzak kaldı. Alman temsilcisinde diz kapağı da çıkan 26 yaşındaki İlkay, bu kez 4,5 ay forma giyemedi.

Tüm olumsuzluklara rağmen pes etmeyen ve yeniden form tutan Alman futbolcu, sezon başında transfer olduğu İngiltere temsilcisi Manchester City’nin Watford’u 2-0 mağlup ettiği lig maçında bu kez çapraz bağlarından sakatlanarak sezonu kapattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X