Futbolun kalbi Antalya’da attı

TFF Kış seminerinde FIFA hakemlerine kokart takılırken, Başkan Yıldırım Demirören, yabancı hakem isteyenlerin Türk futboluna ihanet ettiğini söyledi.

Futbolun kalbi Antalya’da attı

Antalya’da düzenlenen 2015-2016 Sezonu TFF Kış Seminerinin dünkü kapanışında, Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) FIFA hakemlerine yönelik kokart töreni düzenlendi. Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören  konuşmasında, yabancı hakem tartışması yapmanın akıl dışı olduğunu belirterek, “Yabancı hakem isteyenlerin yaptığı Türk futboluna ihanettir. Amacımız hakem ithal etmek değil, hakem ihraç etmektir. Ancak bariz bir şekilde hata yapanı da affetmeyiz” dedi.

 

KORA KOR MÜCADELE

MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu ise, Türk hakemliğinin sürdürülebilir başarısını hedeflediklerini söyleyerek, “Bizim için affedilmeyecek tek bir şey var, cesaretsizlik. Yeryüzünde bugüne kadar sıfır hatayla maç yöneten hiçbir hakem olmadı, olmayacak da. İlk yarıya dönüp baktığımızda tartışılan pek çok pozisyonun elle oynama, ele çarpma pozisyonları olduğunu gördük. Liglerimizde tempo da yükseldi. Bu nedenle ikinci yarıdan başlamak üzere yüksek tempoda oynanan maçlarda daha fazla kora kor mücadelelere izin vereceğiz” dedi.

Uilenberg ayakta alkışlandı

MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, sözleşmesi sona eren UEFA Hakem Komitesi Üyesi, hakem ve gözlemci eğitmeni Jaap Uilenberg’e teşekkür etti. Bu sırada salonda bulunan hakemler Uilenberg’i ayakta alkışlandı. Uilenberg’e törende teşekkür plaketi verildi.

Saat başı antrenör değişmez

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, kulüplerin saat başı antrenör değiştirmesinin hoş bir şey olmadığını, asla tasvip etmediğini söyledi. Demirören, “Federasyon olarak buna sınır koymaya hakkımız olduğunu zannetmiyorum. Buna rağmen yönetim kurulu toplantısında Kulüpler Birliği’nin de görüşlerini alarak konuyu değerlendireceğiz” diye konuştu. 

Spora katkı verilsin

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç hakemlerin gerçekten çok zor işi olduğunu söyledi. Futbolun dünya üzerinde en çok takip edilen ve yorum yapılan spor dalı olduğuna dikkati çeken Kılıç, diğer spor dallarının basında yeterince yer almadığını söyledi. Televizyondaki futbol tartışmalarını eleştiren Bakan Kılıç, “Yapacağınız tartışmalar sporumuza katkı verecek şekilde olsun. ‘O bunu dedi, şu şunu dedi, o bunu tanıyormuş, o telefon etti” olmasın. İki şeyi Türk futbolunda artık duymamamız, söylemememiz gerekiyor. Bir taraf asla ve asla ‘Hakem odasının yolunu tutacağım’ demeyecek. Ama öbür taraf da hiçbir zaman azminden bir şey kaybetmeyecek. Hakem odaları izinle ziyaret edilecek yerlerdir” dedi.

Çakır final sözü verdi

Hakem Komitesi üyesi, hakem ve gözlemci eğitmeni Jaap Uilenberg de Cüneyt Çakır’ın kendisine Avrupa Şampiyonası’nda final yöneteceği sözünü verdiğini söyledi. Uilenberg, Çakır’dan bu sözü tutmasını istedi.

34 hakeme kokart takıldı

Konuşmaların ardından 34 hakeme FIFA kokardı takıldı. Bakan Kılıç, FIFA hakemleri Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya, Mete Kalkavan, Ali Palabıyık, Alper Ulusoy, Deniz Ateş Bitnel’e kokart taktı. FIFA yardımcı hakemleri Bahattin Duran, Tarık Ongun, Mustafa Emre Eyisoy, Mehmet Cem Satman, Orkun Aktaş, Kemal Yılmaz, Ekrem Kan, Ceyhun Sesigüzel, Fevzi Demirhan, Kerem Ersoy, FIFA futsal erkek hakemleri Sabit Selvi, Serhat Çelik, Kamil Çetin, Ozan Soykan, FIFA Plaj Futbolu hakemleri Murat Ergin Gözütok, Yeliz Topaloğlu, Özcan Sultanoğlu, Bülent Kökten, FIFA kadın hakemleri Melis Özçiğdem, Neslihan Muratdağı, Sibel Kolçak, Dilek Koçbay, FIFA kadın yardımcı hakemleri Deybet Gök, Sibel Yamaç Tamkafa, Betül Nur Yılmaz, Belgin Kumru, FIFA futsal kadın hakemi Fatma Özlem Tursun’a kokart takıldı.

Demirören’den Kardeşler övgüsü

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören seminerde Bursa’nın üst klasman hakemi Arda Kardeşler’den övgüyle bahsetti. Demirören, “Türk futbolunda kan değişimi için adım attık hakem kadromuzu gençleştirmeyi seçtik. Bugün, eleştirilere rağmen aynı kararlılıkta devam ediyoruz. 27 yaşında bir hakemimiz Arda Kardeşler, Süper Lig’e çıkıyor. İlk kez bu yaşta bir hakemimiz Süper Lig’de görev yapacak. Bu olay sezon başında yaptığımız talimat değişikliğinin bir meyvesidir. Bütün bunları size duyduğumuz güven nedeniyle yapıyoruz. Biz size inandık” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X