G-20 yasakları

G-20 toplantıları nedeniyle ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de geleceği Antalya’da, olağanüstü önlemler alındı.

G-20 yasakları

Belek İlçesi’nde 15-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek G-20 Liderler Zirvesi’ne ilişkin yasaklama duyurusu yapan Antalya İl Emniyet Müdürlüğü, 9 Kasım-18 Kasım tarihleri arasında zirvenin yapılacağı bölgenin tamamında eylem yasağı getirildiğini duyurdu. 

İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul’un imzası ile hazırlanan duyuruda, açık ve kapalı yer toplantılarının, gösteri yürüyüşlerinin, basın açıklamalarının, oturma eylemlerinin, çadır kurmanın, stant açmanın, bildiri dağıtmanın, kendini zincirlemenin, pankart, döviz, afiş açma ve asmanın, yazılama yapmanın yasaklandığı vurgulandı. 

Obama nerede kalacak?

*Antalya’daki G-20 liderler zirvesi nedeniyle Havalimanı ile Belek arasındaki 40 kilometrelik karayolu ile Belek ve Kadriye bölgesi, yüzlerce mobese kamerasıyla donatıldı. Bölgede peyzaj çalışmaları da titizlikle yürütülüyor.

*Bu dönemde Antalya’da havalimanı- Belek arasındaki büyük bir alan, hava sahasına kapatılacak. Yine havalimanı ve Belek arasındaki sahil kesiminde de deniz, G-20’de görevliler dışındaki tüm deniz araçlarına kapalı olacak.

*Dünya liderleri, G-20 Zirvesi için 1 milyon metrekare alana yayılan Regnum Carya Golf &SPA Resort’da bir araya gelecek. Dünya liderlerini bir masa etrafında toplayacak bu otelde çalışmalar titizlikle yürütülüyor. Otelin etrafı ise binlerce metrelik jiletli telle çevrildi.

*Bölgedeki otellerdeki çalışanların tamamı akredite olacak, 10-17 Kasım’da otellere turist alınmayacak.

*Antalya’da birçok ülke lideri ve heyetin kalacağı oteller belirlenmesine rağmen, güvenlik gerekçesiyle hangi liderin hangi otelde kalacağı açıklanmıyor.

*En çok merak edilen sorulardan biri de ABD lideri Barack Obama’nın nerede kalacağı. Obama için Regnum Carya Hotel’de kurşun geçirmez camları olan lüks bir villa inşa edildi. Ancak Obama’nın bu villa yerine ABD donanmasına ait bir savaş gemisinde kalacağı da konuşuluyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X