G-7 liderlerine ‘süper kahraman’ protestosu

Almanya Başbakanı Angela Merkel “Petersberg İklim Diyaloğu” toplantısı kapsamında Fransız Cumhurbaşkanı François Hollande’yi karşıladığı sırada “AVAAZ global halk hareketi” üyeleri tarafından protesto edildi.

G-7 liderlerine ‘süper kahraman’ protestosu

2050 yılına kadar yüzde yüz temiz enerjiye geçilmesini talep eden göstericiler ellerinde “Bizim çevreci Başbakanımız nerede?”, “Çevreci liderler kömür yakmaz” ve “kömürü toprağın altında bırak” yazılı pankartlar taşıdı.

Merkel’in Hollande’yi karşıladığı esnada sloganların dozunu artıran göstericiler, “Temiz enerji istiyoruz” ve “Kömürü durdurun, çevreyi koruyun” şeklinde sloganlar attı.

Gösteriyi AVAAZ adına organize den Christoph Schrott, Merkel’i işaret ederek, 7 Haziran tarihinde Münih yakınlarındaki Elmau Sarayın’da yapılacak G-7 liderler zirvesinin, “çevreci başbakanın dönüşü” olması gerektiğini belirtti.

Schrott, 2.3 milyon imzanın çevreciliğe “geri dönüşü” ve “2050 yılına kadar yüzde yüz temiz enerjiye geçmesi” halinde Merkel’in arkasında olduklarını kaydetti.

AVAAZ göstericilileri içinde bir grup üzerilerinde G-7 liderlerinin maskelerini taşıyan süper kahraman kostümleri giydi.

Öte yandan, Green Peace üyesi bir grup çevreci de AVAAZ grubunun yanında bir gösteri yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X