Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

G20 Zirvesi’nin en karlısı Çin

Geçtiğimiz hafta sonu Antalya’da yapılan G20 zirvesinden en kârlı ayrılan ülkenin Çin olduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta sonu Antalya'da yapılan G20 zirvesinden en kârlı ayrılan

Diğer üye ülkelerin çoğu uluslararası terörizm konusuna yoğunlaşırken, Çin’in Arjantin’de iki nükleer santral yapımı için 15 milyar dolarlık bir anlaşmaya imza attığı duyuruldu.

Antalya’daki G20 toplantıları sırasında imzalanan anlaşmaya göre, kredi piyasalarının kapıları yüzüne kapanmış olan Arjantin için gerekli olan krediyi Çin temin edecek. Bu anlaşma, Pekin’in yavaşlayan ekonomisine rağmen, Latin Amerika’daki varlığını sürdürmekte kararlı olduğunu gösterdi. Çin, kendi üretimi olan nükleer teknolojiyi genelde ucuz ve alıcısı için cazip finansman şartlarıyla teklif ederek ihraç etmeye çalışıyor.

SEÇİM ÖNCESİ İMZA

Çin aynı zamanda Fransızların başını çektiği bir konsorsiyum tarafından İngiltere’de yapılacak olan yeni kuşak nükleer santrallar projesinde de üçte bir paya sahip bulunuyor. Çin-Arjantin nükleer anlaşması, Arjantin’de pazar günü yapılacak olan sağcı ve iş dünyası yanlısı Buenos Aires Belediye Başkanı Mauricio Macri’nin favori olduğu başkanlık seçimlerinden birkaç gün önce gerçekleşti. Macri’nin, Başkan Cristina Fernandez tarafından uygulanan korumacı politikaların birçoğunu kaldırması bekleniyor.


Avatar Seç KAPAT
Tüketici fiyatları bazında mayısta en yüksek fiyat artışı yüzde 15,65
Sıradaki Haber Mayıs’ın zam şampiyonu belli oldu