Gaib’te Gaziantep Ekonomi Forumu’

Ekonomi Bakanlığı, koordinasyonuyla Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Toplantı Salonu’nda ‘Gaziantep Ekonomi Forumu’ yapıldı. Gerçekle…

Gaib’te Gaziantep Ekonomi Forumu’

Ekonomi Bakanlığı, koordinasyonuyla Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Toplantı Salonu’nda ‘Gaziantep Ekonomi Forumu’ yapıldı. Gerçekleştirilen ‘Ekonomi Forumu’nda konuşma yapan Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Türkiye’nin son yılardaki ihracat rakamlarına değinerek, “Önceki yıllardan gelerek ihracatımızı arttırabiliyoruz ve 2014 yılında da 2.9’luk büyümenin 1.8’lik kısmını da ihracattan sağladık. 2008 krizinden sonra Avrupa da yakınımızda ki gelişmiş ekonomilerin yer aldığı Avrupa da 4 milyon kişi işsiz kaldı. Türkiye’de 2008 krizinden bu yana 7 milyon insanımıza yeni iş temin ettik. Her şeye rağmen 2014 yılında 151 milyar dolar ihracatımızı, 157 milyar dolara çıkarabildik. Buna ilave 5.3 milyar dolar da hizmet ihracatımız var. Sonuç itibariyle Türkiye’nin geldiği noktada 222 milyar dolarlık mal ve hizmet ihracatı büyüklüğüne ulaşmış durumdayız. Biz Gaziantep in ne kadar girişimci bir kent olduğunu biliyoruz. Gaziantep iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarıyla çok sık bir arada oluyoruz. Gaziantep kent olarak ta çok önemli kazanımlar elde etmiş bir kentimiz hizmet ihracatı konusunda bunu özellikle vurgulamak istiyorum Gaziantep en fazla uluslararası hastanın tedavi edildiği 12. ilimiz konumunda” dedi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan ve Nejat Koçer, çeşitli bakanlıkların temsilcileri ile iş adamlarının katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X