Galatasaray yarışı bırakmıyor! Beşiktaş fırsat tepti…

Spor Toto Süper Lig’in 40. haftasında Türk Telekom Stadı dev derbiye sahne oldu. Nefes kesen mücadeleyi Galatasaray 3-1 kazandı. Cimbom’a galibiyeti getiren golleri; Babel, Falcao (penaltı) ve Arda kaydetti. Beşiktaş’ın tek sayısını ise Rachid Ghezzal (penaltı) attı. Bu sonucun ardından zirve yarışı iyice kızıştı. Sarı kırmızılı takım puanını 78’e çıkardı. Sergen Yalçın’ın öğrencileri ise 81 puanla liderliğini korudu.

Galatasaray yarışı bırakmıyor! Beşiktaş fırsat tepti…

Süper Lig’in 40. haftasında Galatasaray ve Beşiktaş Türk Telekom Stadı’nda kozlarını paylaştı. Maçtaki gol perdesini ev sahibi ekipte Babel açtı. Hollandalı futbolcu 11. dakikada takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. 38. dakikada Beşiktaş’ın Rachid Ghezzal ile kullandığı köşe vuruşunda, Galatasaraylı Donk Atiba’ya ceza sahasında yaptığı hareket sonra sarı kart gördü. Hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Topu başına geçen siyah beyazlı oyuncu Rachid Ghezzal mücadelede eşitliği sağladı: 1-1.

  1. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Gedson Fernandes’in serbest vuruşta ceza sahasına gönderdiği ortada Atiba Hutchinson’ın ikili mücadelede Radamel Falcao’yu düşürmesiyle Cüneyt Çakır maçta bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Beyaz noktanın başına geçen Falcao, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

İkinci yarıda iki takımı karşılıklı etkili ataklar yaptı. 77. dakikada son sözü Arda Turan söyledi. Valentin Rosier’in kaprtırdığı topta Emre Kılınç kaleci Ersin Destanoğlu’nu çalımlayıp ceza sahası sağ çizgiden topu Arda Turan’a çevirdi. Altıpasta topla buluşan kaptan bekletmeden sağ plase vuruşu ile golünü attı: 3-1.

Bu sonuçla Süper Lig’de zirve yarışı iyice kızıştı. Galatasaray puanını 78 yaparak takibini sürdürdü. Beşiktaş ise bu mağlubiyetle 81 puanla liderliği korunu. Süper Lig’in 41 haftasında Kartal Vodafone Park’ta Karagümrük’ü ağırlayacak. Aslan ise, küme düşmesi kesinleşen Denizlispor ile karşı karşıya gelecek.

MAÇTAN NOTLAR

Türk Telekom Stadyumu’nda saat 20:30’da başlayan karşılaşmada hakem Cüneyt Çakır düdük çaldı. Çakır’ın yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ve Tarık Ongun üstlendi. Karşılaşmanın VAR hakemi Mete Kalkavan olurken, AVAR olarak ise Abdullah Buğra Taşkınsoy ve Ceyhun Sesigüzel görev yaptı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 7-0 kazanılan Hatayspor maçının 11’inde zorunluğu tek değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam, sakatlığı bulunan Kevin N’Koudou’nun yerine Gökhan Töre’yi 11’de görevlendirdi. Kaleyi Ersin Destanoğlu’na emanet eden Yalçın, savunma dörtlüsünü; Rosier, Weliton, Vida ve N’Sakala’dan oluşturdu. Savunmanın hemen önünde Josef de Souza’yı sahaya sürdü. Yalçın; hücum hattının sağında Ghezzal, ortasında Atiba ve Ljajic, solunda ise Larin’i 11’de oynattı. Yalçın’ın gol yollarındaki terchisi ise Gökhan Töre oldu oldu.

Beşiktaş’ın Galatasaray karşısındaki 11’i şöyleydi:

“Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, N’Sakala, Josef, Ghezzal, Atiba, Ljajic, Larin, Gökhan Töre.”

6 İSİM EKSİK

Beşiktaş’ta Galatasaray derbisinde 6 isim görev alamadı. Sakatlıkları nedeniyle sezonu kapatan Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun ve Hasic ile Kevin N’Koudou, Vincent Aboubakar ve dün çekilen MR’ın da sağ uyluk arka adalesinde ödem tespit edilen Mensah mücadele kadrosunda dahil edilmedi.

Beşiktaş’ta, Galatasaray derbisi öncesinde 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Siyah-beyazlı ekipte, 3’er sarı kartı bulunan Cyle Larin, Atiba Hutchinson, Dorukhan Toköz ve Adem Ljajic, derbide sarı kart görmeleri halinde Süper Lig’in 41’inci haftasında iç sahada oynanacak Fatih Karagümrük maçında takımını yalnız bırakacak.

FATİH TERİM’DEN 4 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig’in 39. haftasında deplasmanda 2-0 kazanılan Gençlerbirliği maçının 11’inde 4 değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam, sağ bekte Şener Özbayraklı’nın yerine Yedlin’i, sol bekte Ömer Bayram’ın yerine Saracchi’yi, Kerem Aktürkoğlu’nun yerine Onyekuru, Halil Dervişoğlu’nun yerine ise Radamel Falcao’yu 11’de sahaya sürdü.

Sarı-kırmızılı ekibin Beşiktaş karşısındakki 11’i şöyleydi:

“Muslera, Yedlin, Donk, Marcao, Saracchi, Taylan, Babel, Gedson Fernandes, Emre Akbaba, Onyekuru, Falcao.”

Sarı-kırmızılı ekipte, Beşiktaş karşısında mücadeleye 11’de başlayan Kolombiyalı golcü Radamel Falcao, 7 maç sonra bir karşılaşmada ilk 11’de görev aldı. Son olarak iç sahada 4-3 kaybedilen Çaykur Rizespor maçında 11’de görev alan tecrübeli golcü, Hatayspor maçında 45 dakika görev aldı. Karagümrük maçında yedek kulübesinde oturan Falcao, antrenmanda Kerem Aktürkoğlu ile çarpışmasının ardından yaşadığı sakatlık nedeniyle Göztepe, Trabzonspor ve Antalyaspor maçlarının kadrosuna dahil edilmedi. Kolombiyalı, Konyaspor ve Gençlerbirliği karşılaşmalarında ise oyuna sonradan dahil oldu.

ONYEKURU 4 MAÇ SONRA KADRODA

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan Henry Onyekuru, derbi ile birlikte geri döndü. Sakatlığı nedeniyle Trabzonspor, Antalyaspor, Konyaspor ve Gençlerbirliği maçlarının kadrosunda yer almayan Nijeryalı futbolcu, Beşiktaş karşısında 6 maç sonra maça 11’de başladı. Nijeryalı kanat oyuncusu, son olarak deplasmanda 3-0 kaybedilen Hatayspor maçında 11’de görev almıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X