Galatasaray ‘Devler Ligi’nde galibiyete hasret

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 30 Eylül günü Astana karşısında bu kulvarda gruplardan itibaren 100. maçına çıkacak “Cim Bom”, Şampiyonlar Ligi’nde galibiyete hasret.

Galatasaray ‘Devler Ligi’nde galibiyete hasret

Son maçında Atletico Madrid’e mağlup olarak, bu kulvarda üst üste 6. maçını kaybeden ve galibiyet özlemi 9 maça çıkan sarı-kırmızılılar, Astana karşısında bu şanssızlığını kırmaya çalışacak.

“Devler Ligi”ndeki son zaferini , 2013-2014 sezonu B Grubu’ndaki son maçında Juventus’u İstanbul’da 1-0 yenerek elde eden “Cim Bom”, kendisini son 16 takım arasına taşıyan bu galibiyetin ardından çıktığı 9 Şampiyonlar Ligi maçından 7’sini kaybedip, 2’sini berabere tamamladı.

Juventus maçının ardından son 16 turunda Chelsea ile İstanbul’da 1-1 berabere kalıp, rövanşı 2-0 kaybeden Galatasaray, organizasyona veda etti. Sarı-kırmızılı takım, 2014-2015 sezonundaki 6 grup maçını ise 5 yenilgi ve 1 beraberlikle tamamladı.

Geride kalan sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçında Anderlecht ile İstanbul’da 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılılar, ardından Arsenal (1-4 ve 1-4), Borussia Dortmund (0-4 ve 1-4) ve Anderlecht (0-2) ile yaptığı 5 maçtan da yenilgiyle ayrıldı.

Bu sezona da Atletico Madrid mağlubiyetiyle başlayan Galatasaray, son 9 maçında galibiyet yaşayamadı ve Şampiyonlar Ligi’nde 6 maçla rekor yenilgi serisine imza atmış oldu.

Yenilgiyle tamamladığı son altı Şampiyonlar Ligi maçında kalesinde 20 gol gören “Cim Bom”, rakip ağları ise 3 kez havalandırabildi.

Deplasmanda 8 maçtır kazanamıyor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 8 maçtır deplasman galibiyeti alamıyor.

“Devler Ligi”ndeki son deplasman galibiyetini, 2012-2013 sezonu ikinci turunda Schalke 04’e karşı 3-2’lik skorla alan sarı-kırmızılı ekip, kendisini çeyrek finale taşıyan bu sonucun ardından tekrar rakip sahada mutlu sona ulaşamadı.

“Cim Bom”, Schalke 04 müsabakasının ardından deplasmanda çıktığı 8 karşılaşmada 7 yenilgi ve 1 beraberlik aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X