Galatasaray Odeabank’tan ‘tatsız’ veda

Basketbol THY Avrupa Ligi’nin 29. haftasında Galatasaray Odeabank, İspanya temsilcisi Baskonia’ya 103-80 yenildi.

Galatasaray Odeabank’tan ‘tatsız’ veda

Avrupa Ligi’nde play-off şansının haftalar önce kaybeden sarı-kırmızılı takım, bu sonuçla 19. yenilgisini aldı. Play-off’u garantileyen İspanyol temsilcisi Baskonia ise 17. galibiyetine ulaştı.

 

Maç öncesi taraftarların küfürlü tezahüratı nedeniyle başantrenör Ergin Ataman’ın beklenmedik bir şekilde sahayı terk etmesiyle şok yaşayan sarı-kırmızılı oyuncular, buna rağmen maça iyi başlayarak ilk dakika içinde Daye’nin basketiyle 4-0’lık üstünlük yakaladı. Baskonia, maçın 3. dakikasında Voigtmann ile 5-4 öne geçmesine rağmen sarı-kırmızılı ekip, Pleiss’in basketiyle 4. dakikada skoru tekrar lehine çevirdi: 11-8. Hanga ile tekrar öne geçen konuk ekip, Diop’un basketiyle 1. periyodu 27-21 üstünlükle tamamladı.

 

Galatasaray Odeabank, 2. çeyrekte oyuna konsantre olmakta zorlandı. Savunmada ve hücumda etkisiz kalan rakibi karşısında Diop’un pota altı basketiyle 17. dakikada farkı 20 sayıya (53-33) çıkaran Baskonia, soyunma odasına da 60-44 önde gitti.

 

İkinci yarıda alan savunmasıyla rakibini durdurmaya çalışan Galatasaray Odeabank, 25. dakikada Micov’un 3 sayılık basketiyle farkı 10 sayıya kadar (67-57) indirdi. Uzun oyuncularıyla boyalı alanı iyi kullanmaya başlayan Baskonia, Diop’un sayılarıyla 3. periyodu da 80-66 önde geçmesini bildi.

 

Son periyotta oyundan tamamen kopan Galatasaray Odeabank, rakibine 23 sayı farkla 103-80 mağlup oldu. 

Ergin Ataman’dan taraftara ‘küfür’ tepkisi

 

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi’nin 29. haftasında Baskonia ile oynadıkları karşılaşmada bir grup sarı-kırmızılı taraftarın küfürlü tezahüratlarına tepki göstererek, maç başlamadan soyunma odasına gitti. Ataman, maç başladıktan 5 dakika sonra salona dönerek, takımının başına geçti. 

 

Geçmiş haftalarda Galatasaray taraftar grubu ultrAslan’ın tepkisini çeken Ataman, aynı durumu Baskonia ile oynanan karşılaşmada da yaşadı.

 

Maç öncesi Ergin Ataman aleyhine tezahüratta bulunan bu grup, ayrıca küfürlü ifadeler de kullandı. Mücadele başlamadan saha kenarındaki yerini alan Ataman’a yönelik küfürlü tezahüratlar sürdü. Seremoninin ardından yedek bölümdeki yerine oturan Ataman, taraftarların ağır sözleri karşısında elindeki pet şişeyi sert bir şekilde yere atarak, soyunma odasının yolunu tuttu.

 

Galatasaray Odeabanklı oyuncular bu krizle maça başlarken, takımı saha kenarında yardımcı antrenör Yakup Sekizkök yönlendirmeye çalıştı.

 

ultrAslan taraftar grubunun Ergin Ataman’a yönelik küfürlü tezahüratlarına diğer Galatasaraylı taraftarlar tepki gösterdi.

 

Ataman, karşılaşmada 5 dakika 3 saniye geçildikten sonra alınan mola sırasında sahaya gelerek, takımının başına geçti. Bu sırada aynı grup Ataman’a yönelik küfürlü tezahürat yaparken, diğer taraftarlar alkışlarla tecrübeli çalıştırıcıya destek verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X