Galatasaray’da flaş Terim kararı!

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, teknik direktör Fatih Terim ile yola devam etmeyi düşünmediğini söyledi.

Galatasaray’da flaş Terim kararı!

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Türk Telekom Stadyumu’nda basın toplantısı düzenledi.

Başkan Cengiz yaklaşan seçim için “Aday olmayacağım. Yönetimimden biri aday olursa desteklerim. Ben Abdürrahim Bey’e, Yusuf Bey’e ve Kaan Bey’e adaylık teklif ettim ama ‘hayır’ dediler. Sizin önünüzde bir kez daha teklif ediyorum” açıklamasını yaptı.

Cengiz ayrıca Fatih Terim’le yola devam etmeyi düşünmediğini açıkladı.

İşte Mustafa Cengiz’in açıklamalarından öne çıkanlar:

Galatasaray’da bu tercih, bir tercih seçimi olmayacak. Galatasaray kendi kendini test edecek. Galatasaray vefakar mı, Galatasaray’da aidiyet var mı, Galatasaray takdir mi eder nankör müdür teşekkür mü eder? Galatasaray kendi kendini test edecek.

‘Görevim ayın 1’inde bitiyor ama seçime kadar devam edeceğim. Ben Fatih Terim’le yola devam etmeyi düşünmüyorum.’

Ben kimseye oy atın demem. Bana oy atın da demedim hiç. Bana destek olun da demedim. Sadece, parasal destek istedim. En büyük destek, Abdurrahim Albayrak’tan geldi.

UEFA, ‘Tarihin en iyi savunmasını yaptınız’ dedi. 3.5 saat bizi dinlediler. Tarihlerinde ilk defa, bir takıma ikinci defa ceza vererek, yapılandırma anlaşması yaptı. 4 yıl bizim Avrupa kupalarına katılmamıza izin verdiler. 80 milyon euro katkı getirdi. Milan ve PSG bizim yolumuzdan giderek dava kazandı.

Ben sevgili Fatih Terim’e Bodrum’a giderken, ABD’ye giderken uçak bilet paralarını kulübe ödettiriyor diye bir şey demedim, kendisine yanlış anlatmışlar. Konuştuklarımı kayda alıp öyle anlatın. Taşıyan adam yanlış taşıyor. Fatih Hoca ile konuşmadık. Onun bizi gördüğü pozisyon itibariyle bize öyle bir bakış açısı yok, üst başkan gibi. Sanki burada tedarikçiyiz. Geç tedarik edersek kötü oluruz.

Futbolculara borcumuz yok. İki futbolcumuz problemliydi. Birini ihraç ettik, yönetime hakaret ettiği için (Belhanda). Kötü oynadığı için ihraç etmedik. Taraftara kalsa bir an evvel gönderin diyorlardı. Aynı taraftarların bir bölümü ‘Niye gönderdiniz?’ dedi.

“Real Madrid ve Paris Saint-Germain maçlarında içeri girmedim. Utandım, taraftardan utandım. Florentino Perez asil bir adam. Bir tek gole bile sevinmedi. Telefonun arka planında torunumla fotoğrafım vardı onu görmüş. Hemen bizimkilerden öğrenmiş yaşını, boyunu. Hemen Mert’e forma gönderdi. Orada fotoğrafta benim halim çok kötü. ‘Surat ifademden ötürü kusura bakmayın’ dedim. Başarılı olamadık, ben taraftardan özür diliyorum.

Ben kulübe cebimden para verip sonra da danışmanlık falan diye sokup sokuşturacak biri değilim. Kulüpte tarihin en iyi denetleme kurulu var şu anda.

Beni eleştirin ama hakaret etmeyin. Benim tek bir hakaretimi göremezsiniz. Her konuşmamda, önce teşekkür ettim. Ben daha bugüne kadar üyelerden bir teşekkür bile görmedim. Ya sizin Allah’ınız yok mu? Tövbe tövbe. Antep ağzı oldu bu, alışkanlık.

3 yılda 147 milyon zarara rağmen, 5 milyon euro düşünce 142 milyon euro ediyor. Erken çıkmaya çalışıyoruz anlaşmadan. Tablolara makyaj yapıyorsunuz diyorlar. Nasıl yapılır? Dursun Bey nasıl yapmış bilmem. Onu en ağır eleştiren bendim ama asla hakaret etmedim…

Biz, Abdurrahim Albayrak ile her ay 200-300 bin veriyoruz. Hanım şimdi bunu bilmiyordu, duymuştur. Başkan adayları ceplerini hazırlasınlar. Fatih Hoca diyor ya… Yazlığı sattım hanım neden üstüme yapmadın diyor. Evlenme programından mı evlendik dedim. Sponsorluk gelirlerinde artış sağladık.

Seçime girmeyeceğimi öğrendiklerinde oh çektiler. Benim adım ‘tehlike’ olmuş. Kendileri yarım yarım listeyle girdi. Onları düzeltsinler diye vakit verdik. Aynı adamlar alınmış, adam haberim yok diyor. Ben böyle bir şey görmedim. Bunları düzeltin dedim sicil kuruluna. Üç liste vermiş ya, o üç liste seçime girebilir. Tüzükte açık olarak, tam okumuyorlar. ‘İptal’ yazıyor. Biz bunu değerli hukukçularla konuştuk zaten. Günlerce konuştuk. Biz sorumluluk sahibiyiz. Ben girmeyeceğimi ilan ettim zaten.

Bilsinler diye söylüyorum, gece hastanede yattım. B-C vitamin yüklediler, geliyorum. Yeni bir tedavi türüne girdiler, beyindeki bilmemneleri almaları için. 6 gündür hastanedeyim. Diyorlar ki ‘Kendini acındırıyor’ Şerefsizim bana acıyana acırım.

120 milyon dolara yakın borcu gelir gelmez kapadık. Eski yönetimlerden kaynaklanan çok ağır faiz var. Adam bizi icraya vermiş. Transfer yasağı geliyordu. Elmander’den borç kalmış, biz bunları ödedik.

Beni savunan bir tane trol hesap yok. Beni savunanlara da trol demişler. Almışlar 10 bin 20 bin. Biz de verirdik ama yapmadık. Benim hakkımda doğru yazanlara da teşekkür ederim. Benim ve arkadaşlarımın tek istediği moral. Biz gazla çalışıyoruz.

Batıdaki en büyük güzelliklerden biri hoşgörü. Başkan ‘şöyle dedi’ diyor. Ya ara, sor bana. Ne dedim, dediysem neden dedim? Ya aç banttan izle. Bir golle şampiyonluğu kaybettik. Komedi resmen. Gol averajıyla gitti elimizden.

Erkek basketbol takımımızın sponsoru yok. Galatasaray camiasına yazıklar olsun.

Ben 29 Mayıs’taki seçimi kastederek aday değilim dedim. Seçimde aday olmayacağım. Benim yönetimden biri aday olursa seçimde destekleyeceğim. Ben Abdürrahim Bey’e, Yusuf Bey’e ve Kaan Bey’e adaylık teklif ettim ama ‘hayır’ dediler. Sizin önünüzde bir kez daha teklif ediyorum. Oğlumu yazmışlar. Yapmayın, etmeyin. Ben şu an başkanlık yapıyorsam, oğlumun sayesinde. İstasyonlara o bakıyor. O geldi mi, bizi bitirirler. Rakipler güçlü. Oğlumun iş yapmasını istiyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X