‘Galericiyi iflas ettirebilir’

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca çalışmaları sürüdürülen ikinci araç satışına yönelik düzenlemeye ilişkin değerlendirmeler yaptı.

‘Galericiyi iflas ettirebilir’

Düzenlemeyle ikinci el araç satışlarında galerici esnafına büyük bir sorumluluğun yüklenmek istendiği vurgulayan Palandöken, ‘Galerici, sahibi olmadığı ve geçmişini bilmediği bir otomobil için geleceğe yönelik garanti veremez. Araç satışlarında alıcı korunmak isteniyorsa eksperlerden otomobilin mevcut durumunu içeren rapor alınabilir ve bu raporların satış aşamasında sunulmasının zorunlu olması yeterlidir’ dedi. Söz konusu düzenlemenin galerici esnafını büyük bir sıkıntıya sokacağına işaret eden Palandöken, hazırlanan yönetmeliğin galerici esnafını iflas ettirecek düzenlemeler içerdiğini ileri sürdü. Düzenlemenin aynı zamanda araç maliyetlerini de artıracağını kaydeden Palandöken, bu çerçevede taslakta değişikliğe gidilmesi ve esnafın rahatlatılmasını talep etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X