Garanti’de Doğuş hisseleri BBVA’ya devredildi

İspanyol bankacılık devi BBVA’nın Garanti Bankası’ndaki Doğuş Grubu paylarını devralma süreci tamamlandı.

Garanti’de Doğuş hisseleri BBVA’ya devredildi

Doğuş Grubu’nun payı yüzde 0,05’e düştü. Bankada İspanyol BBVA’nın yüzde 49,85, diğer ortakların ise yüzde 50,1 payı bulunuyor.

Doğuş Grubu ile BBVA, 21 Şubat 2017 tarihinde yapılan açıklama ile hisse devrini duyurmuştu.

Dün KAP’a yapılan açıklama ile de hisse devirlerinin resmen gerçekleştiği bildirildi. BBVA’nın Garanti Bankası’nın 417 milyon 900 bin adet hissesi için Doğuş Grubu’na ödeyeceği fiyat pay başına 7,95 TL’den 3 milyar 332 milyon 305 bin TL olarak belirlenmişti.

TÜRKİYE EKONOMİSİNE GÜVEN

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, satın alma ile ilgili geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

”BBVA ile 2011 yılında başlayan güçlü ortaklığımız sonucunda başta ülkemiz ekonomisi olmak üzere bankacılık anlamında çok başarılı işler gerçekleştirdik. Grubumuzun ve BBVA’in uyumlu birlikteliğinin sonucu olarak gücünü her geçen gün perçinleyen Garanti Bankası, bu işlemle beraber Türk ekonomisine hizmet etmeye ve katkıda bulunmaya devam edecektir. BBVA’in bu satın almayı yapmak istemesindeki en önemli vurgu Türkiye ekonomisine ve Türk bankacılık sektörüne duyulan güvendir. Ortaklarımız Türkiye’de önemli bir bankacılık potansiyeli görmekte ve bu potansiyeli gerçekleştirmek istemektedir. Doğuş Grubu olarak Türk ekonomisine bu önemli yabancı yatırımın girmesine vesile olmaktan onur duyuyoruz. BBVA ile ahenkli beraberliğimizi kendilerine ev sahipliği yaparak sürdüreceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X