GATA şehitlerine son görev

Teröristlerden temizlenen Şırnak Cizre’de PKK’lıların yaraladığı bir polis ve bir asker, tedavi gördükleri GATA’da dün şehit olmalarının ardından bugün memleketlerinde toprağa verildi.

GATA şehitlerine son görev

Cizre’de PKK’lı teröristlerin 5 Şubat 2016’daki saldırısında yaralanan ve GATA’da şehit olan Özel Harekat Polisi Kemal Yılmaz (42), memleketi Konya’da 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. 

 

Şehidin eşi Nagihan Yılmaz (38), çocukları Yusuf (14), Havva Nur (10) ve Esma Nur (7), babalarının bayrağa sarılı tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Bu sırada şehit polisin halası Havva Başböver de, orada bulunan polislerin yanına gidip “Kemal’im de böyleydi” diyerek sarılıp ağladı. Törenin arından şehit Yılmaz’ın cenazesi Konya Polis Şehitliği’ne defnedildi.

Şırnak Cizre’de 31 Ocak 2016’daki çatışmada yaralanan ve önceki gün GATA şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Enver Buğur ise memleketi Adana’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin ağabeyleri Onur ile Mehmet, anneleri Sevim’in boynuna sarılarak, “Kardeşim rahat uyu, annem bize emanet” diye ağladı. Adana’daki törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de katıldı. Buğur’un cenazesi, tekbirler eşliğinde götürüldüğü Asri Mezarlıktaki Asker Şehitliği’nde toprağa verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X