GAÜN Öğrencilerinden Karma Sergi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğrencileri tarafından hazırlanan Öğrenci Sergisi’nin açılış töreni GAÜN Cenani Ko…

GAÜN Öğrencilerinden Karma Sergi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğrencileri tarafından hazırlanan Öğrenci Sergisi’nin açılış töreni GAÜN Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Moda ve Tekstil Tasarımı, Resim ve Sinema-TV bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin uygulamalı dersler dahilinde ürettikleri işlerden oluşan sergide yaklaşık 170 eser görücüye çıktı. Öğrencileri bir araya getirmek, birbirleriyle tanıştırmak, kaynaştırmak, ürettiği eserleri birbirlerine göstermek ve onlara bir sergi imkanı vermek amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen sergide; kara kalem, baskı resim, yağlı boya gibi öğrencilerin derslerde ürettikleri ya da özgün çalışmalar yer alıyor. Ayrıca Gastronomi öğrencilerinin yaptığı yenilebilir sanat eserleri de herkesin beğenisini topladı. Serginin açılışında konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Elif Şenel, serginin ikinci öğrenci karma sergisi olduğunu hatırlatarak, “İlk sergimizi 2013-2014 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirmiştik. Bu boşluk süreci, zaman dilimi içerisinde Resim ile Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümlerini de aktif hale getirdik. Çok daha güçlü bir öğrenci kadrosuyla huzurlarınızdayız, çok daha iyi işler ürettik ve üretmeye devam edeceğiz” dedi. Önümüzdeki yıllarda öğrencilerle birlikte bu tür karma sergilere devam edeceklerini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Şenel, “Çok daha iyi işler üreteceğiz. Buna yürekten inanıyorum çünkü çok çalışkan ve kaliteli bir öğrenci kadromuz var, devamı da böyle gelecektir. Bu güzel günlerde, açılışlarda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’a ve üst yönetimine, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Gülsoy’a teşekkür ediyorum” diye konuştu. Sergi, 4 – 23 Nisan 2016 tarihleri arasında Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezinde gezilebilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X