GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun Üniversite Adaylarına Seslendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, tercih konusunda son viraja giren adaylara, “Yıldıza seyahat etmek istiyorsanız Gaziant…

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkun Üniversite Adaylarına Seslendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, tercih konusunda son viraja giren adaylara, “Yıldıza seyahat etmek istiyorsanız Gaziantep Üniversitesi’ne, Anadolu’nun dünya üniversitesine gelin” çağrısında bulundu. “HER ALANDA KALİTELİYİZ, BÜYÜĞÜZ” Bir televizyon Programı’nda, Gaziantep’in Türkiye’yi taşıyan, dünyanın en hızlı kalkınan 7 kentinden birisi olduğunu belirten Prof. Dr. Coşkun, “Gaziantep Anadolu’nun marka kenti. Biz de Anadolu’nun dünya üniversitesiyiz” dedi. ODTÜ geleneğinden gelen, kaliteli bir şekilde, hızla büyüyen Gaziantep Üniversitesi’nin son 5-6 yılda kendisine büyük ve kaliteli üniversite hedefine daha emin ve güçlü adımlarla koştuğunu kaydeden Coşkun, “Her alanda kaliteliyiz, büyüyüz. Konservatuarımız var. Şuanda İtalya’da ekibi konser veriyor. Kaliteli bir eğitim kadrosuna sahibiz. Güzel bir kampus üniversitesiyiz. Bütün ihtiyaçlara cevap veren bir şehirde, öğrenci odaklı, yenilikçi, öğrencisinin hayata hazırlaması anlayışına sahip bir üniversiteyiz” dedi. “İNTÖRN EĞİTİMDE MÜTHİŞ BAŞARI” Gaziantep Üniversitesi’nin Toplumsal Duyarlılık Projesi, Etik Dersleri, İntörn Eğitim Modeli gibi birçok projesiyle Türkiye’deki diğer üniversitelere örnek olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, 4 yıl önce yaşama geçirilen ve şuanda birçok üniversitesinin değişik adlarla uygulamaya çalıştığı intörn eğitim modeli’nde müthiş bir başarı sağlandığını kaydetti. GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “İntörn eğitim modeliyle sahaya sürdüğümüz 400 mühendisimizden yüzde 80’i daha diplomasını almadan iş buldu, teskere bıraktı. Dünyanın hiçbir üniversitesinde böyle bir başarı görülmemiştir. Bugün Türkiye’nin en gözde, ünlü firmaları yazı yazıyor, bizden İntörn istiyor. Çünkü öğrencilerimizi sahadan geri beslenerek hazırladığımız müfredatlarla, güncel bilgilerle yetiştiriyoruz.“ “SOSYAL İMKÂNLARLA DONANMIŞ BİR ÜNİVERSİTEYİZ” Gaziantep Üniversitesi’nin öğrencisine tüm sosyal ve kültürel imkânları sunduğunun da altını çizen Coşkun, Prof. Dr. Yavuz Coşkun sözlerini şöyle tamamladı: “Spor imkânı mı? Bizde. GAUNSPORİUM’da tırmanmadan, yüzmeye, bowlingden basketbola kadar tüm sporları yapma imkânına sahipsiniz. Kampusumuzu güzel sözlerle donattık. İnsanlar yürürken düşünüyor, hayatlarını sorguluyorlar. Gaziantep Üniversitesi 87 ülkeden 2 bin 500’e yakın uluslararası öğrencimiz var. Yani bir BM üniversitesi gibi, uluslararası üniversiteyiz. Öğrencilerimiz artık tercihleri için son kararlarını vermek üzereler. Onlara şunu söylemek istiyorum: Türkiye’de hakikaten iyi üniversiteler var. Ama daha iyi bir gelecek, daha iyi bir dünya istiyorsanız Gaziantep Üniversitesi mutlaka seçenekleriniz arasında bulunsun.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X