‘Gayrimenkul dolardan daha iyi’

Ersin Özince, ”İstanbul-İzmir Otoyolu ile gayrimenkul fiyatlarına yansıyan durum Orhangazi ve çevresine ciddi bir hareketlilik getirecek, çok ciddi imkanlar olacak” dedi.

‘Gayrimenkul dolardan daha iyi’

NEVZAT OKUMUŞ

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, yatırımcılara gayrimankulü adres gösterdi ve İstanbul-İzmir Otoyolu’nun getirdiği fırsatlara dikkat çekti.

Özince, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’nın (OTSO) önceki gün düzenlediği ‘2015 Yılı Ekonomisinin Değerlendirilmesi ve 2016 Yılı Ekonomisinden Beklentiler’ konulu panelde yaptığı konuşmada, önemli açıklamalarda bulundu. Dolar almaya gerek olmadığını belirten Özince, gayrimenkulün daha iyi bir tercih olacağını savundu. Marmara ve Orhangazi’nin şansı bir bölge olduğunu dile getiren Özince, ”Bu bir fırsat. İstanbul-İzmir Otoyolu ile gayrımenkul fiyatlarına yansıyan durum bu bölgeye ciddi bir hareketlilik getirecek, çok ciddi imkanlar olacak. 2016 ve sonraki yıllarda Orhangazi tamamen kendi imkanlarıyla ciddi bir ivme yaratabilir” dedi.

KAVGA İLE OLMAZ

Özince, panel öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. Siyasi gündem ve iç ve dış siyasetin ülkenin ekonomik gündemini gölgelediğine dikkat çeken Özince, şunları kaydetti: ”Gönül arzu ediyor ki ülkemiz dış ve iç siyasi, sosyal sıkıntıları bir an önce aşıp, genç nüfusunun ihtiyacı olan istihdamı, üretimi ve refahı daha iyi sonuçlarla elde etmeye muvaffak olsun. Hepimizin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak her derdimizin çaresinin aslında iktisadi yönden sağlanacak refahla oluşabileceğini akılda tutmamız lazım. Yani kavga ile gürültü ile huzursuzlukla bir yere varılamayacağı kanaatindeyim. Cumhuriyetin değerlerine hepimiz tam inanır ve saygı gösterirsek ekonomik sorunlar daha kolay çözülür.”

ENSEYİ KARARTMAYALIM

Özince, döviz kurlarındaki artışa da değinerek, ”Muhakkak, özellikle gelişen piyasaların para birimlerinin Amerikan Doları karşısında değer kaybediyor olması önemli bir olumsuzluk. Ama bu gelişmelerin Türkiye açısından çok büyük olumsuzluklar oluşturacağını düşünmüyorum” dedi. Rusya’daki gelişmelerin hatırlatılması üzerine ise Özince, ”Enseyi karartmayıp işimize bakmak lazım. Türkiye’nin en önemli sorunu sosyal ve siyasal konularını halledip hepimizin huzur içinde yarınlara bakması hususudur” ifadelerini kullandı.

MALİ BİR SUÇ

Ersin Özince, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yiğit Bulut’un, Türkiye İş Bankası ile ilgili değerlendirmelerini hatırlatan gazetecilerin sorularını ise şöyle yanıtladı: ”İş Bankası’na el konulmasını gerektirecek bir şey olamaz. İş Bankası halka açık bir şirket. Zannediyorum tartışma konusu yapılmak istenen Atatürk hisselerinin CHP tarafından temsil edilişidir. Bu, bankanın yalnızca yüzde 28’i ile ilgili bir konu. Yani bu yüz binlerce hissedarı olan bir anonim şirkete el konulmasını söylemek, eski Sermaye Piyasası Kurulu başkanlarımızdan bir tanesinin ifade ettiği gibi mali bir suç teşkil ediyor sanırım.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X