Gazeteci Leyla Umar hayatını kaybetti

Duayen gazeteci Leyla Umar, 87 yaşında hayatını kaybetti.

Gazeteci Leyla Umar hayatını kaybetti

Fidel Castro, Nelson Mandela, Patrik Bartholomeos gibi dünyaca ünlü isimlerle yakın dostluklar kuran, onların iç dünyalarını okurlarına yansıtan Umar, haber ve röportajları sayesinde yurtdışında da tanınıyordu.

 

42 ülkede röportajları yayınlanan gazeteci Leyla Umar, 87 yaşında hayatını kaybetti.

 

Nelson Mandela, Carlos Menem, Arafat, Raissa Gorbaçov, Felipe Gonzales gibi politikacılarla; Julio Iglesias, Kirk Douglas, Diana Ross, Lisa Minelli gibi sanat dünyasının ünlü isimleriyle yaptığı haber ve röportajlarla tanınan Umar, GAMMA ve SIPA ajansları vasıtasıyla dünya çapında ünlenmişti.

 

Gazeteci, 18 Kasım Çarşamba günü Teşvikiye Camii’nden uğurlanacak.

 

LEYLA UMAR KİMDİR?

 

Atatürk’ün dostu Mithat Alam’ın torunu olan Umar, 1950 senesinde mühendis Mehmet Ali Ekşigil’le evlendi. Umar’ın bu ilk evliliği 1955’te bitti. Boşandıktan sonra Milliyet Gazetesi’ndeki ‘İngilizce bilen muhabir aranıyor’ ilanına başvurup, uzun yıllar Milliyet Gazetesinde tek kadın gazeteci olarak çalıştı.

 

1958’de de gazeteci— ve oyun yazarı Refik Erduran’la ikinci evliliğini yaptı.

 

Londra ve Amerika’da uzun yıllar yaşarken Milliyet’e bağlılığı devam eden Leyla Umar, 1977 yılında Türkiye’ye döndüğünde ikinci eşi Refik Erduran’dan ayrıldı. Aynı yıl 22 yıl boyunca çalıştığı Milliyet’ten de emekli oldu. Uzun yıllar ‘bağımsız gazeteci’ olarak çalıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X