Gazeteciler iki kez manşet attı

İngiltere’deki kritik oylama gece İngiliz gazetecilere de fazla mesai yaptırdı. Çünkü sandık başı anketlerinden karar farklı çıkmıştı. Bu da bazı gazetelerin manşetlerini değiştirmesine neden oldu.

Gazeteciler iki kez manşet attı

İlk gelen sonuçlar ışığında, İngiltere’nin AB’den çıkmayacağı öngörüsüyle  atılan manşetler, sabah saatlerinde altüst oldu.

İngiliz tabloid gazetesi Daily Mirror, onlardan  sadece biriydi. Önce ‘Birleşme Projesi’ manşetiyle AB ve İngiltere’nin  bayraklarını  çarpıcı bir fotoğrafla kapağına taşıyan gazete, daha sonra ‘Çıktık’ manşetiyle  yeni bir baskı  çıkarmak zorunda kaldı.

İngiliz The Guardian gazetesi ise haberi parti liderleri  acı referandumun ardından  ‘Bölünmüş olan ulusla temas kuracak’başlığıyla duyurdu. Daily Tlegraph gazetesi ise ‘Brexit artık bir gerçek’ başlığıyla ‘Bu sabah Avrupa Birliği tarihinde en büyük krizle uyandı’ satırlarıyla referandumu duyurdu. 

Fransız Lefigaro gazetesi ‘Euro sertt düşüşte altın yükseliyor . Borsa içinse kıyametin başlangıcı. İngiltere’nin kararı diğer Avrupa ülkelerinde domino etkisi  yaratabilir. Aşırı sağcı partiler, kendi ülkelerinde benzer referandumun yapılmasını istiyor’ diye yazdı. 

Le Monde ise ‘Ayrılma taraftarlarının zaferi’ başlığıyla duyurdugu haberde,  Avrupa Birliği’nin  domino etkisinden kurtulmanın arayışında olduğuna dair ifadeler yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X