Gazi Anadolu’da TÜBİTAK 4006 gururu

Gazi Anadolu Lisesi, yılın ilk TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na imza attı. Fuarda okul  öğrencileri tarafından hazırlanan projeler sergilendi. Osmangazi Gazi Anadolu Lisesi spor salonunda yapılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışına Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faysal Kayan, Memur- Sen İl Başkanı Ramazan Acar, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gazi Anadolu’da TÜBİTAK 4006 gururu

Fuarda özgün ve kullanışlı teknoloji tasarım projeleri, çevre koruma konusunda farkındalığı artırmak üzere hazırlanmış etkin kimya projeleri, şehrimizin köklü geçmişini yansıtan mimari projeler de yer aldı. Meme kanseriyle mücadele kapmasında geliştirilmiş biyoloji projesi en çok dikkat çeken projeler arasında yerini aldı. Bunun yanında insanlığın doğası olan felsefe konusunda dinamik fikirler, resim sanatı ve çocuk psikolojisinin iş birliğini ele alan, Divan edebiyatının saklı kalmış yönlerini ortaya koyan birbirinden özgün çalışmalar fuarda yerini aldı.  20 proje, Kimya Öğretmenimiz Meryem Birinci Sayın’ın koordinatörlüğünde 80 öğrenci ve 11 danışman öğretmenin iş birliğiyle ortaya kondu.

Osmangazi Gazi Anadolu Lisesi Okul Müdürü Dr. İrfan Bülbül, ‘Gençlerimizin ufkunu açarak hem sosyal alanda hem de bilim alanında tecrübe kazanmalarını sağlamak istedik..Genç ve dinamik fikirler gelecek için büyük önem arz ediyor. Bu çalışmamızla gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürmelerinde ilk adımı atmalarına yardımcı olduk. Bunun yanı sıra bilim ve araştırmanın önemini kavramalarını istedik. Burada ortaya konan fikir ve projeler belki yarın çok daha önemli buluşların kapısını açacaktır. Öğrenci ve öğretmenlerime emekleri için teşekkür ediyorum’ dedi.

Fuara katılan öğrenciler de  hazırladıkları projeleri katılımcılara sunarak soru-cevap eşliğinde bilgi edinmelerini sağladılar.

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X