Gazi Anadolu’dan anlamlı kampanya

Bursa’nın gözde okullarından Osmangazi Gazi Anadolu Lisesi, Türkiye’ye örnek bir kampanyaya imza attı. Okulun öğretmen ve öğrencileri, velilerin de katılımıyla kök hücre bağışladı.

Gazi Anadolu’dan anlamlı kampanya

‘Kök hücre tedavisi’ başta kanser türleri ve doğumsal hastalıklar olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde en büyük umut… Kızılay’a verdiğiniz küçük bir tüp kanla, Türkiye’nin, hatta dünyanın herhangi bir köşesindeki hastaya hayat veriyorsunuz. Birsa’nın sayılı nitelikli okullarından Osmangazi Gazi Anadolu Lisesi de bu amaçla alkışlanacak bir etkiniliğe imza attı.

4 Kasım Cumartesi günü okul binasında ‘kök hücre bağışı’ kampanyası yapıldı. Kampanyaya öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katkısı büyük oldu.

Okul Müdürü Dr. İrfan Bülbül, ‘Okulumuz Kızılay ve Yeşilay Kulübü Danışman Öğretmeni Aynur Aşır rehberliğinde, öğrencilerimizle başlattığımız Kök Hücre Bağış Kampanyasına velilerimiz de büyük ilgi gösterdi. Projeye başlarken öncelikle Güney Marmara Kızılay Kök Hücre Bağış sorumlusu Ramazan Çiçek ile iletişime geçtik. Konu hakkında farkındalığı arttırmaya yönelik gerekli planlamaları yaptık. Kök hücre bağışı ile ilgili çevre okul müdürleri, mahalle muhtarlıkları veli ve öğretmenlerimize bilgilendirmeler yaptık’ dedi.

UMUT OLMANIN GURURUNU YAŞADIK…

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de destek verdiği kampanyaya tahmin ettiklerinin ötesinde bir katılım olduğunu belirten Bülbül, ‘Bağış bekleyen nice hastalara umut kapısı açmanın gururunu yaşadık. Kampanyamıza desteklerinden dolayı Bursa eski Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu’na Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Hacı Ongun ve Yücel İzci’ye, öğretmen, öğrencilerimiz ve tüm velilerimize teşekkür ediyoruz. Gazi Anadolu Lisesi olarak hayata dokunan, insan yaşamına el veren etkinlik ve projelere devam edeceğiz’ dedi.

Kampanyaya öncülük yapan Kızılay ve Yeşilay Kulübü Danışman Öğretmeni Aynur Aşır da ‘Lösemili çocuklara umut olabilmek için öğrencilerimle fikirlerimi paylaştığımda öğrencilerimin büyük heyecanlarını gördüm. Okul Müdürümüz Dr. İrfan Bülbül’e konuyu ilettiğimde büyük desteğini gördüm. Daha sonra Kızılay’dan Ramazan Çiçek’le iletişime geçtik. Veli ve öğretmenlerimize uzmanlarımız seminerler verdi. Veli toplantısı yapacağımız güne Kök Hücre Bağış Kampanyamızı planladık. Kampanyamızı başarıyla tamamlamanın gururunu yaşadık. kampanyamız, lösemili çocuklarımızın umutlarını, yarınlarını aydınlatacak ve bizler daha güçlü bir gelecekte onlarla buluşacağız. Hayat güzeldir’ dedi.

Gazi Anadolu Lisesi Müdürü Dr. İrfan Bülbül
Kızılay ve Yeşilay Kulübü Danışman Öğretmeni Aynur Aşır
Gazi Anadolu öğrencileri kampanyada yer almanını mutluluğunu yaşadı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X