Gazi kupası Mustafakemalpaşa’da

91. Gazi Koşusu’nu kazanan Piano Sonata isimli safkan, sahibi Oğuz Yalçın’a ait ilçedeki Yalçın Harası’na geldi.

Gazi kupası Mustafakemalpaşa’da

AYHAN FİDAN

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 91 yıldır kesintisiz düzenlenen, Türk yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu’nun şampiyonu Piano Sonata adlı safkan Mustafakemalpaşa’daki Yalçın Harası’na getirildi. 

Sahibi Oğuz Yalçın’a 1 milyon 500 bin TL’lik birincilik ikramiyesini kazandıran Piano Sonata, jokeyi Ahmet Çelik’le rakiplerini geride bırakmayı başardı. 

Mustafakemalpaşa’da Güller ve Hacı Ali Mahalleleri arasında 300 dönüme yakın bir arazi üzerine kurulan, modern bir çiftlikte olması gereken tüm teknik özelliklerin mevcut olduğunu ifade eden Yalçın Harası sahibi Oğuz Yalçın, “Bu topraklarda yetiştirdiğimiz Piano Sonata adlı safkan yarış atımızla 91. Gazi Koşusu’nu kazanarak kupayı buraya getirmenin mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

ÇOK EMEK VERDİK

2010 yılından bu yana yarışlar için at yetiştirdiklerini ve uzun yıllar bu sektörün içerinde bulunup da bu kupaya sahip olamayanların olduğunu söyleyen Oğuz Yalçın, “Çok emek verdiğimiz yarış atımızla bu kupayı almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Atçılığı severek ve hobi olarak yapıyorum. Burayı atçılığı daha da geliştirmek için bir işletme olarak şekillendirdik. Türkiye’de yarış atı yetiştiriciliği giderek gelişiyor. Standartlar her sene biraz daha yükseliyor. Biz de buna katkıda bulunmak ve gelişmiş ülkelerdeki at yetiştirme konusundaki standartları yakalamak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X