Gaziantep’te bombalı saldırı ihbarı polisi alarma geçirdi

Gaziantep’te terör örgütü IŞİD’in kentte cuma namazı sırasında bombalı saldırı yapacağı istihbaratı polisi alarma geçirdi. Teyakkuz durumuna geçilen kentte bariyerlerle etrafı çevrilen ve yolları kapatılarak zırhlı araçlarla önlem alınan camide namaza gel

Gaziantep’te bombalı saldırı ihbarı polisi alarma geçirdi

ABD Ankara Büyükelçiliği’nin 21 Eylül’de kendi vatandaşlarını Gaziantep’te bombalı saldırı olabileceği yönündeki uyarısının ardından bugün Gaziantep’te, canlı bomba veya bomba yüklü araçla cuma namazında saldırı düzenleyeceği ve AK Parti’nin de hedef alınabileceği istihbaratına ulaşıldı. Bu bilgi üzerine alarm durumuna geçen polis, camilerin tamamında önlem alırken, saldırıda hedef alınacağı ileri sürülen kent merkezindeki Ulu Cami’nin çevresindeki yollar ulaşıma kapatıldı.

Caminin bulunduğu Kemal Köker Caddesi’ne girişleri belediyeye ait kamyon ve tankerler ile kapatan polis ekipleri, bölgede park halinde duran araçları da sahiplerine ulaşarak kaldırttı. Zırhlı araçlarla bölgede yoğun önlem alan, aralarında uzun namlulu silahlarıyla yer alan özel harekatçıların da bulunduğu polisler daha sonra camiye ulaşımı sağlayan yollara demir bariyerler koyarak birkaç noktadan geçişlere izin verdi. Cuma namazı için camiye gelenler de üzerleri arandıktan sonra içeri alındı. Bu sırada bölgede görevli bomba imha uzmanları, caminin yakınındaki parkta inceleme yaptı, şüpheli görülen poşetleri inceleyip, çöp kutularını aradı.

AK PARTİ İL VE İLÇE BİNALARI BOŞALTILDI

Cami çevresinde bulunan iki okulda da öğrencilerin dışarı çıkmasına izin verilmezken, bu sırada hedef alınabileceği saptanan AK Parti il ve ilçe binaları da güvenlik amacıyla boşaltıldı. Görevliler ile partililerin boşalttığı parti binası çevresinde de polis ekipleri görevlendirildi. Bu arada Emniyet Müdürü Erhan Gülveren de hem Ulu Cami, hem de diğer noktalarda alınan güvenlik önlemlerini yardımcılarıyla birlikte dolaşarak denetledi.

CEMEVİ İÇİNDE SALDIRI İHBARI YAPILMIŞTI

Öte yandan geçen cumartesi günü, polisin düzenlediği operasyonla yakalanan IŞİD üyesi bir kişinin üzerinde, içerisinde Alevi Kültür Dernekleri’nin de yer aldığı Düztepe Mahallesindeki cemevinin farklı açılardan çekilmiş fotoğrafları bulunmasıyla bombalı saldırı yapılacağı ihtimali üzerine polis alarma geçmişti. Cemevinin bulunduğu sokak beton bariyerler ile kapatılarak, araç geçişi engellenmiş ve polis ekipleri görevlendirilmişti. Hedef olabileceği saptanan cemevi çevresinde halen yoğun önlem devam ediyor.

Kentte tedirginliğe yol açan gelişme sonrası polislerin aldığı önlemler halen devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X