Gaziantep’teki patlamadan kahreden detay! Her şey, servise alınacağı sırada olmuş

Koronanın vücutta hangi etkilere neden olduğu hala en çok merak edilen konulardan biri. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Uzun, “Koronayı hafif atlatmış kişilerde bile kalp kasında hasar oluşumuna rastlanmıştır. Nöbet, felç, geçici felç gibi durumlara sebep olabilir. Virüs uzun vadede karaciğer ve böbrekte hasar oluşturur” dedi.

Gaziantep’teki patlamadan kahreden detay! Her şey, servise alınacağı sırada olmuş

Gaziantep’teki özel bir hastanenin COVİD 19 hastalarının tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde meydana gelen patlama ve çıkan yangında ölenlerin arasında bulunan Nizip Sekili kasabasının eski belediye başkanı ve ilçe belediye encümen üyesi Ali Saffet Kanpolat’ın yaklaşık 10 gündür yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi verdiği öğrenildi. Birkaç gündür durumu iyiye giden Kanpolat, yoğun bakımdan servise alınmaya hazırlık yaparken sabah saatlerinde meydana gelen feci olayda hayatını kaybetti.

Koronavirüsü yenen eski belediye başkanı, yoğun bakımdan çıkmaya hazırlanırken patlamada can verdi

KAVUŞMAYI BEKLERKEN ACI HABERLE ŞOK OLDULAR

Meclis Üyesi Kanpolat’ın görüntülü telefon ile eşi Firdevs Kanpolat ile görüştüğü, durumunun iyi olduğunu söylediği ortaya çıktı. Birkaç gün içerisinde servise alınması beklenen Kanpolat’ı yeniden görmek ve kavuşmak için gün sayan ailesinin sabah gelen acı haber ile büyük şok yaşadığı öğrenildi. Kanpolat’tan geriye ise olaydan bir gün önce yapılan telefon görüşmesi ile ilgili alınan ekran fotoğrafları kaldı.

Kanpolat’ın cenazesi Gaziantep Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak otopsi ve işlemlerinin ardından ailesine teslim edilecek.

NE OLDU?

Bugün sabah saatlerinde Gaziantep SANKO Hastanesinin koronavirüs yoğun bakım servisinde oksijen tüpünden kaynaklı bir patlama, ardından da yangın meydana geldi. Yangında 19 hastadan 9’u vefat etti. 10 hasta ise çevre hastanelere sevk edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep’e doğru yola çıktı.

VALİLİK: YANGIN KAYNAKLI YARALI BULUNMAMAKTADIR

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise “Saat 04.45’te oksijen verilen solunum cihazı, teknik bir sebepten dolayı patladı. Yoğun bakımdaki 19 hastadan 9’u hayatını kaybetti. 11 hasta çevredeki hastanelere sevk edildi. Olayda yangın kaynaklı yaralı bulunmamaktadır.” denilmişti.

2 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

Gaziantep’teki özel bir hastanede meydana gelen ve 9 kişinin öldüğü patlama ile ilgili adli soruşturmayı yürütmek amacıyla 2 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği duyuruldu.

Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “19.12.2020 günü saat 04: 45 sıralarında Özel Sani Konukoğlu Hastanesi yoğun bakım servisinde meydana gelen yangın sonucunda hastanede tedavi görmekte olan 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, olayda yaralanan 14 vatandaşımızın tedavilerine çevre hastanelerde devam edilmektedir. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımızca iki Cumhuriyet savcısı adli soruşturmayı yürütmekle görevlendirilmiş olup, olayın çıkış nedeni ve sorumluların tespitine yönelik olarak bilirkişi heyetiyle birlikte olay mahallinde gerekli incelemeler yapılmaktadır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca adli soruşturmaya titizlikle devam edildiği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X