Gazprom Türk Akımı inşasına başladı

Rus enerji devi Gazprom, Türkiye ve Rusya’nın ortak projesi olan Türk Akımı kapsamındaki doğalgaz boru hattının inşasına başlandığını duyurdu.

Gazprom Türk Akımı inşasına başladı

Dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz şirketlerinden biri olan Gazprom’dan yapılan açıklamada, ”Rusya’ya yakın Karadeniz kıyılarında Türk Akımı doğalgaz boru hattının inşasına başlandı” ifadelerine yer verildi. Gazprom CEO’su Aleksey Miller’ın açıklamasında, projenin hayata geçirilmesinin belli bir zaman çizelgesine bağlı olduğunun altı çizildi. Miller, ”Türk ve Avrupalı müşterilerimiz Rusya’dan doğalgaz ithal etmek için 2019 yılı sonunda güvenilir yeni bir rotaya sahip olacaklar” dedi. Türk Akımı projesinde döşenecek doğalgaz boru hattı ile Rus doğalgazının Ukrayna bypass edilerek Karadeniz üzerinden Türkiye ve Avrupa’ya taşınması hedefleniyor. Projenin inşaatına 2015 yılında başlanması öngörülüyordu. Ancak Türkiye’nin Suriye sınırında düşürülen Rus savaş uçağı ile iki ülke arasında patlak veren diplomatik kriz, projenin ertelenmesine yol açmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X