Gazze sınırına ‘Demir Kubbe’

İsrail ordusunun Gazze Şeridi sınırına yakın bölgelere 2 adet ‘Demir Kubbe’ bataryası konuşlandırdığı bildirildi.

Gazze sınırına ‘Demir Kubbe’

Hava kuvvetlerinin Gazze Şeridi’ne komşu Beer Şeva ve Netivot Yahudi yerleşim birimine Demir Kubbe hava savunma sistemine ait bataryaları yerleştirdiği belirtildi. 

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın, İsrail ordusunun açtığı ateşte bir üyesinin öldüğünü duyurmasının ardından gerginlik yaşanmış, taraflar karşılıklı açıklamalarla birbirlerini suçlamıştı. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adrae, Gazze sınırındaki duvarın bakımını yapan askeri birliğin, keskin nişancılarca hedef alındığını iddia etmiş, bunun üzerine Gazze’de bazı hedeflerin vurulduğunu belirtmişti.

İKİ POLİS BIÇAKLANDI

Öte yandan Kudüs’teki gerginlik de sürüyor. Kudüs’te 2 İsrail polisi bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırıda iki polisin yaralandığı belirtildi. İsrail emniyetinin sosyal paylaşım sitesi hesabından yapılan açıklamada, “Eski Şehir’deki Aslanlı Kapı yakınlarında bıçaklı saldırıya uğrayan bir polis memuru boynundan, diğeri de elinden hafif şekilde yaralandı. Olay yerinden kaçan saldırganı yakalamak için geniş kapsamlı arama başlatıldı” ifadelerine yer verildi. 

Eski Şehir’deki Aslanlı Kapı’yı giriş ve çıkışlara kapatan İsrail güçleri, şehrin bazı bölümlerinde da arama noktaları oluşturduğu edinilen bilgiler arasında.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X