Geç Beşiktaş`ı coştur tüm Bursa`yı

Gençlerbirliği karşısında siftah yapan Bursaspor, yaralı Kartal`ı gözüne kestirdi. Üst sıralarda söz sahibi olmak isteyen yeşil beyazlılar, güçlü rakibini yenerek 2`de 2 yapmak amacında. 21.30`daki mücadeleyi Cüneyt Çakır yönetecek.

Geç Beşiktaş`ı coştur tüm Bursa`yı
Ligde iki hafta sonunda 1 galibiyet ve 1 mağlubiyeti bulunan Bursaspor, bugün sahasında Beşiktaş’ı ağırlayacak. Atatürk Stadı’nda 21.30’da başlayacak olan zorlu mücadeleyi Türkiye’nin 1 numaralı hakemi olarak gösterilen Cüneyt Çakır yönetecek. Geçtiğimiz hafta Başkent’te geriye düştüğü maçta Gençlerbirliği’ni mağlup ederek siftah yapan ve moral bulan Bursaspor, bugünde kazanarak üst sıralara tırmanmak istiyor.
 
SOL KANATTA KİM OYNAYACAK?
 
Timsah’ta cezalı olan Şamil ve sakat Ozan İpek dışında eksik bulunmuyor. Teknik Direktör Şenol Güneş’in ise sol kanatta kime forma vereceği merak ediliyor. Deneyimli çalıştırıcının orta alanı ise Ozan Tufan, Fernando Belluschi ve Filipe Josue’dan oluşturması bekleniyor. Ligde 4 puanı bulunan ve hafta arasında UEFA Avrupa Ligi’nde Asteras Tripolis’le 1-1 berabere kalan Beşiktaş’ta ise sakatlıkları süren Ersan Gülüm ve Mustafa Pektemek forma giymeyecek.
 
TARAFTAR ŞOV YAPACAK! 
 
Bugün tribünler belki tamamen dolmayacak ama stada gelenler 90 dakika takımlarına destek verecek.
 
Beşiktaş maçları Bursaspor camiası için her zaman farklı anlamlar taşımıştır. Passolig uygulamasına büyük tepki gösteren yeşil beyazlı taraftarlar bugün belki tribünleri tamamen doldurmayacak fakat stada gelenler 90 dakika takımlarına büyük bir destek olacak. Bilindiği gibi ligin ilk maçındaki Galatasaray randevusunda ceza nedeniyle kapalı kale arkası ve maraton tribünlerine taraftar alınmamıştı. Bu arada yeşil beyaz sevdalılarının takımın stada geliş anında görsel bir şova imza atması bekleniyor.
 
105. RANDEVU 
 
İki ekip bugün oynayacakları karşılaşma ile birlikte 105.kez karşı karşıya gelecek. Bursaspor ile Beşiktaş arasında bugüne dek oynanan toplam 104 maçın 20’sini BUrsaspor, 45’ini siyah beyazlılar kazanırken, 39 karşılaşmada ise beraberlikle sonuçlandı. Bu karşılaşmalarda Bursaspor, rakip fileleri 92 kez havalandırırken, Beşiktaş ise 140 kez gol sevinci yaşadı.
 
SON 4 MAÇTIR KAYBETMİYOR 
 
1993 yılından bu yana Türk futbolunda İstanbulspor, Sakaryaspor, Antalyaspor ve Trabzonspor’u çalışan Şenol Güneş 29 kez Beşiktaş’a rakip oldu. Bu karşılaşmalarda 12 kez kaybeden Güneş, 10 kez de gülen taraf oldu. 7 müsabaka da ise taraflar sahadan 1’er puan ile ayrıldı. Güneş ayrıca, Bursaspor’dan önce çalıştırdığı takım olan Trabzonspor ile Beşiktaş’a karşı son 4 maçta mağlubiyet yüzü görmemişti.
 
HAMZAOĞLU’NDAN YAKIN TAKİP 
 
A Milli Takım Antrenörü Hamza Hamzaoğlu, bugünkü mücadeleyi Atatürk Stadı’ndan izleyecek. Hamzaoğlu’nun Bursaspor’dan Serdar Aziz, Volkan Şen, Şener Özbayraklı ve kaleci Harun Tekin’i takip edeceği öğrenildi.
 
BEŞİKTAŞ TARAFTARI STADA ALINMAYACAK 
 
İl Spor Güvenlik Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda Beşiktaş taraftarı geçmiş yıllarda olduğu gibi bu karşılaşmada da misafir tribündeki yerini alamayacak. Ayrıca emniyet güçlerinin karşılaşma için geniş çaplı güvenlik önlemi alacağı öğrenildi.
 
 
 
STAT: Atatürk
SAAT: 21.30
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
BİLET FİYATLARI: VIP 1.sıra 300, VIP 2.sıra 200, Kapalı 100, Maraton 40, Kapalı kale arkası 20, Açık kale arkası 10 TL
21.30 LİGTV/CANLI
 
BURSASPOR
 
12 Harun Tekin
22 Şener Özbayraklı
2 Renato Civelli
4 Serdar Aziz
23 Aziz Eraltay
5 Fernando Belluschi
7 Ozan Tufan
16 Volkan Şen
30 Filipe Josue
94 Cedric Bakambu
99 Jose Fernandao
 
BEŞİKTAŞ
 
29 Tolga Zengin
3 İsmail Köybaşı
6 Tomas Sivok
19 Pedro Franco
31 Ramon Motta
8 Veli Kavlak
13 Atiba Hutchinson
7 Gökhan Töre
10 Olcay Şahan
15 Oğuzhan Özyakup
9 Demba Ba

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X